(video) Premieră: Noul Aston Martin DBS GT Zagato – cel mai scump Aston Martin nou

Perechea este acum completă! Aston Martin a prezentat în premieră publică la Audrain’s Newport Concours din Rhode Island, SUA, noul DBS GT Zagato, parte a DBZ Centenary Collection. Alături de noul-vechiul DB4 GT Zagato Continuation, acest DBS a devenit cel mai scump Aston Martin nou al momentului.

Coupeul este construit pe baza modelului de serie DBS Superleggera, ceea ce înseamnă că are sub capotă un motor V12 de 5.2 litri cu două turbo compresoare, doar că forţat să producă 771 CP (+46 CP). Care sunt noile caracteristici dinamice nu se anunţă.

Exemplarul din imagini are o culoare a caroseriei Supernova Red, rezervată exclusiv pentru DBS GT Zagato în specificaţie Centenary. Drept contrast servesc mai multe elemente din fibră de carbon şi un set de jante 3D finisate în nuanţe Satin Black & Gold.

Pe lângă acestea, maşina mai are o suprafaţă foarte mare a acoperişului, dar şi un difuzor, ambele făcute din fibră de carbon lucioasă, în timp ce logourile cu aripi din faţă/spate sunt făcute din aur solid de 18 carate. Aurii sunt şi marginile prizelor de aer laterale, dar şi piulițele în care se prind central jantele.

Elementul principal care este scos în evidenţă este grila activă radiatorului, compusă din 108 elemente din metal negre anodizate separate (pot fi şi din fibră de carbon), care atunci când maşina staţionează stau în poziţie verticală şi par statice, însă devin mobile odată ce motorul este pornit.

Revenind puţin la acoperiş, aflaţi că este un tot întreg şi coboară pe spate, fără a fi tăiat în vreun fel pentru instalarea unei lunete. În acest sens, pentru a îmbunătăți vizibilitatea, o oglindă digitală va fi instalată în cabina super mașinii, care va difuza imagini de pe o cameră video.

În interiorul exemplarului arătat public este folosită o tapiţerie în culoare Caithness Spicy Red, cusături sub forma literei “Z” şi inserţii satinate din fibră de carbon, inclusiv pe volan şi padelele de comutare a treptelor din spatele său.

În premieră mondială, noul DBS GT Zagato utilizează prima aplicaţie auto de finisaje din carbon configurabil și de inserţii metalice imprimate 3D! Drept exemplu sunt cele de pe consola centrală, tunelul central şi cozorocul care acoperă panoul de bord.

La alegere este disponibilă o gamă formată din trei materiale şi finisaje: carbon imprimat, aluminiu sau aur aplicat prin metoda de pulverizare în vid. Pentru ultima sunt necesare aproape 100 de ore de imprimare, urmate de timp suplimentar pentru lustruire şi post-procesare de către specialişti calificați pentru a obține un finisaj lucios perfect.

La comandă, extra listă, fiecare proprietar poate cere de la serviciul de personalizare “Q by Aston Martin” măcar orice detaliu în orice textură, culoare şi material posibil.

De menţionat că noul DBS GT Zagato se vinde doar în pereche cu DB4 GT Zagato Continuation. În total vor exista 19 perechi, fiecare având un preţ de 6.000.000 de lire sterline + taxe! Toate livrările vor fi făcute până la sfârşit de 2019.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/