Giganţii Michelin şi Nokian Tyres au anunţat că pleacă din Federaţia Rusă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În urma suspendării activităților de producție în Rusia din 15 martie 2022, Grupul Michelin a făcut pe 28 iunie o declarație că nu mai este posibilă din punct de vedere tehnic reluarea acestora, în special din cauza dificultăților logistice în contextul actual instabil și incert.

Grupul este obligat să programeze transferul tuturor activităților sale în Rusia înainte de sfârșitul anului 2022 și explorează posibilitatea de a transfera activele de producție și comerciale către actualul management local. Michelin lucrează pentru a găsi şi cea mai bună soluție pentru angajații săi.

Se menţionează că noua organizaţie nu va fi asociată cu structura și nici cu brandul MICHELIN.

FOTO: drom.ru

Michelin Rusia are aproximativ 1.000 de angajați, dintre care 750 sunt angajați ai platformei de producție Davîdovo, situată la 100 km de Moscova. Capacitatea de producție anuală a fabricii este de 1.5-2 milioane de anvelope pentru autoturisme. Vânzările Michelin Rusia reprezintă doar 2% din vânzările totale ale Grupului Michelin și doar 1% din producția totală de anvelope pentru autoturisme a Grupului Michelin.

În termeni financiari, riscul bilanțului curent al Grupului pentru acest proiect este de aproximativ 250 milioane de euro. Implementarea acestui proiect va duce la deconsolidarea activelor Grupului, însă nu va afecta obiectivele financiare pentru anul în curs.


Exact în aceeaşi zi de 28 iunie, Consiliul de administrație al Nokian Tyres a decis să inițieze o ieșire controlată de pe piața rusă. Din cauza războiului din Ucraina și a înăspririi sancțiunilor ulterioare, nu mai este fezabil și nici durabil ca Nokian Tyres plc să continue operațiunile în Rusia. Pregătirile de ieșire vor începe imediat, iar compania va evalua diferite opțiuni pentru ieșire. Procesul se va face ținând cont de angajații locali și de legislația locală.

„În ultimele luni, am asistat la evenimente șocante în Ucraina. Am urmărit situația cu mare tristețe și noi, împreună cu întreaga comunitate internațională, condamnăm fără echivoc războiul, care a cauzat atâtora suferințe de nespus. Accentul nostru pe termen scurt s-a concentrat pe adaptarea la mediul de operare aflat în schimbare rapidă, extrem de incert și pe menținerea controlului asupra operațiunilor noastre din Rusia.

Dar după o analiză și o evaluare amănunțită a diferitelor opțiuni, am decis să reconstruim Nokian Tyres fără prezență în Rusia și să ne concentrăm asupra oportunităților de creștere pe celelalte piețe principale ale noastre. Aceasta nu a fost o decizie ușoară, având în vedere că avem peste 1.600 de angajați dedicați în Rusia a căror experiență o prețuim foarte mult, precum și multe relații de lungă durată cu clienții și furnizorii construite în ultimii 17 ani.”

Jukka Moisio, Președinte și CEO Nokian Tyres

Pentru a-și asigura aprovizionarea cu produse, Nokian Tires a continuat să își mărească capacitatea fabricilor din Finlanda și SUA și a decis să investească într-o platformă complet nouă în Europa. Compania a anunțat la începutul anului că a oprit investițiile în platforma din Rusia și a început să transfere producția unor familii cheie de produse selectate din Rusia către celelalte fabrici ale sale.

Nokian Tyres operează în Rusia din 2005. În 2021, aproximativ 80% din anvelopele pentru autoturisme ale companiei au fost produse în Rusia, iar zona de afaceri Rusia și Asia au reprezentat aproximativ 20% din vânzările nete ale Nokian Tyres.

Capacitățile fabricii rusești Nokian din Vsevolojsk, regiunea Leningrad, cea mai mare din Rusia şi cea mai modernă din Europa, permit producția a până la 15 milioane de anvelope pe an. Înainte de criza actuală, aproximativ 70% din produsele sale erau exportate în Europa Centrală și America de Nord.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/