(video) Premieră europeană: Noul BYD Seal – concurentul direct pentru Tesla Model 3

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update) Un BYD Seal Design costă în Germania de la 47.590 de euro, iar Excellence de la 53.670 de euro.


Atletic, sportiv și dinamic, dar și inteligent și dotat cu un ADN de înaltă tehnologie, noul BYD Seal are aspectul, puterea și inteligența pentru a impresiona șoferii europeni, afirmă producătorul. Este a doua noutate pregătită pentru debut în acest an în Europa şi este un concurent direct pentru Tesla Model 3.

Caracteristici cheie:

  • Ca şi noul Dolphin, Seal (focă) face parte din seria de modele Ocean. Prezintă un concept de design numit Ocean Aesthetics, rezultând un simbol vizual dinamic, elegant și foarte recunoscut. Are un coeficient aerodinamic de 0.219 Cd
  • Este un sedan din segmentul D care poate lua la bord până la inci pasageri, pe lângă bagaje în volum de 402 litri, alături de un spaţiu de 53 de litri sub capotă. Măsoară 4.800 x 1.875 x 1.460 x 2.920 mm. Jantele îi sunt de 19 inchi. Frânele sunt cu discuri ventilate pe puntea din faţă.
  • Seal este primul vehicul al mărcii care implementează tehnologia Cell-to-Body (CTB), care integrează complet bateria Blade în întreaga structură a vehiculului și sporește astfel siguranța generală. 
    • Tehnologia CTB integrează capacul superior al bateriei cu structura tradițională a podelei caroseriei, formând o structură tip sandwich a capacului superior, a bateriei BYD Blade și a tăvii. 
    • Soluţia a permis ca gradul de utilizare a volumului bateriei să fie crescut cu 66%, iar densitatea energetică a sistemului cu 10%, ca rigiditatea la torsiune să atingă 40.500 Nm/grad şi ca înălţimea inferioară a caroseriei să fie coborâtă cu 10 mm, fără a afecta spaţiul interior.
  • Foloseşte platforma e-Platform 3.0 cu sistem electric de 800V, ceea ce înseamnă că dispune de un grup motopropulsor electric 8-în-1 cu un motor electric eficient care furnizează 230 kW (313 CP/360 Nm) pe versiunea cu tracțiune spate (0-100 km/h în 5.9 secunde). Configurația cu tracțiune integrală adaugă un agregat 3-în-1 pe puntea din faţă (160 kW) pentru un total de 390 kW (530 CP/670 Nm). Viteza maximă e limitată la 180 km/h pe toate versiunile.
    • Grupul motopropulsor electric 8-în-1 integrează unitatea de control al vehiculului, sistemul de management al bateriei, unitatea de distribuție a energiei, motorul electric, controlerul motorului, transmisia, convertizorul DC-DC și încărcătorul de bord. O astfel de integrare profundă oferă o eficiență a sistemului de 89%
    • Trenul de rulare mai dispune de tehnologia iTAC (Control inteligent de adaptare a cuplului).
    • Foloseşte o suspensie în configuraţie dublu-braţ pe puntea frontală şi multi-link pe cea posterioară.
    • Versiunea cu AWD (0-100 km/h în 3.8 secunde) a noului Seal vine dotată cu o suspensie semi-activă cu amortizoare cu frecvență variabilă pentru o reacție maximă.
    • Precum toate celelalte vehicule de ultimă generaţie ale BYD, noul Seal este dotat cu bateria Blade. Bateria fără cobalt utilizează litiu-fier-fosfat (LFP) ca material catod.
    • În Europa, Seal va fi oferit în două niveluri de echipare, cu baterie de 82 kWh care va asigura până la 570 km în ciclul WLTP.
    • Modurile de rulare disponibile sunt Eco, Normal, Sport şi Snow.
    • Încărcarea rapidă se face cu maximum 150 kW (30-80% în 26 de minute).
  • Vine standard cu un sistem de pompă de căldură cu eficiență ridicată, care permite reglarea eficientă a temperaturii acumulatorului prin răcirea directă și încălzirea directă a agentului frigorific, precum și controlul temperaturii habitaclului cu un consum redus de energie. Dispozitivul pompei de căldură poate absorbi, de asemenea, căldura reziduală de la grupul motopropulsor electric și poate funcționa la temperaturi cuprinse între -30°C și 60°C.
  • Modelul este de asemenea echipat standard cu V2L, sistem prin care maşina devine un powerbank masiv, inclusiv pentru a încărca alte electromobile (descarcă în reţea 3 kW).
  • A fost creat de o echipă de design condusă de Wolfgang Egger, Global Design Director al BYD (fost designer-șef Audi Group). Echipa a urmat principiul de a învăța din natură și a căutat inspirație din oceanul vast pentru a crea un design bogat emoțional, recunoscut și atrăgător. Partea din față a mașinii are un puternic simț al mișcării înainte, cu o „formă în X” în perspectivă dinamică.
    • Liniile corpului sunt elegante și atletice. Silueta sa din profil este netedă și naturală, cu o față joasă, un montant A înclinat, un plafon rotunjit, o linie de acoperiş fastback înclinat și un fel de ducktail, care subliniază caracteristica unui coupe sport.
    • Ampatamentul oferă pasagerilor un spațiu pentru picioare similar cu cel al unui sedan executiv. În același timp, cadrul CTB garantează spațiu pentru capul ocupanților. În plus, Seal oferă mai mult spațiu pentru pasageri datorită unei podele plate.
    • Mai oferă peste 20 de spații flexibile de depozitare pentru obiecte mici.
  • Scaunele frontale au un aspect sportiv, cu căptușeală moale și fermă, cu înveliș și suport excelent. Scaunul șoferului este reglabil electric în opt direcții, iar volanul în patru direcții. Scaunul șoferului din versiunea AWD are un suport lombar cu reglare electrică în patru direcții.
    • În plus, scaunele din față, în funcţie de echipare, pot avea ventilație şi încălzire. Iar versiunea AWD/Design include și o funcție de memorie a poziției scaunului șoferului, care constă din două seturi de memorii de poziție care facilitează accesul.
    • Locurile din spate oferă o poziție confortabilă pentru trei ocupanți adulți. Spătarul scaunului, căptușeala pernei și unghiurile spătarului/pernei au fost complet optimizate, ușurând orice oboseală în călătoriile lungi.
  • Seal are o trapă panoramică supradimensionată, oferind ocupanților o vedere extinsă. Portierele frontale au geamuri duble din sticlă laminată pentru o siguranță mai bună și o izolare fonică și termică excelentă. Partea din spate a maşinii în echipare Design are geamuri fumurii cu o rată de pătrundere a razelor solare de ≤25%.
  • Mânerele portierelor sunt retractabile electric. În combinație cu sistemul de acces fără cheie, mânerele se ridică automat când vehiculul este descuiat. Maşina poate fi deschisă şi prin NFC, cu telefonul mobil.
  • Designul interior este realizat la fel într-o tematică marină şi se face uz de materiale calitative şi plăcute din punct de vedere tactil. În spatele volanului stă un monitor de 10.25 inchi. Poate fi dotat şi cu un head-up display.
    • Sistemul multimedia rulează pe un monitor rotativ de 15.6 inchi. Integrează un sistem de control vocal avansat şi popularele interfeţe Android Auto/Apple CarPlay, pe lângă 4G şi OTA. 
    • Sistemul audio Dynaudio Performance cu 12 difuzoare oferă un sunet de calitate premium, iar încărcarea fără fir pentru două smartphone-uri este o altă dotare utilă.
  • Fiecare Seal vine standard în Europa cu Forward Collision Warning, Automatic Emergency Braking, Rear Collision Warning, Rear Cross Traffic Alert, Rear Cross Traffic Brake, Lane Keep Assistance, Lane Change Assist, Emergency Lane Keep. Nişte faruri full LED adaptive cu High Beam Assist şi Follow Me Home sunt de asemenea standard.
    • Un Adaptive Cruise Control şi Intelligent Cruise Control îmbunătățesc experiența de conducere. Iar un set de camere la 360 de grade oferă şoferului o bună vizibilitate pentru manevrarea în siguranță a vehiculului.
    • Printre alţi asistenţi ce pot fi selectaţi se numără: Blind Spot Detection System, ESP, Traction Control, Hill Decent Control, Automatic Vehicle Hold, Intelligent Speed Limit Information sau Intelligent Speed Limit Control.
    • Pentru cei interesați de model, iată lista completă şi generoasă de dotări (în chineză, însă se poate traduce uşor prin Google Translate).

BYD Seal va fi disponibil în patru culori standard, două culori opționale și şase nuanţe pentru ornamentele interioare. Lansarea oficială va avea loc în august 2023. Preţul de start nu a fost deocamdată comunicat.

În China, preţul său de start este echivalentul a 27.800 de euro (pentru o motorizare mai slabă şi o baterie cu o capacitate mai mică). A versiunii de performanţă cu 530 de CP este de 37.900 euro.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/