(foto/video) România: Mii de şoferi au luat cu asalt benzinăriile, inclusiv cu canistre și rezervoare, după lansarea unui zvon

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Mii de şoferi au luat cu asalt benzinăriile din România în a doua jumătate a zilei de ieri, inclusiv cu canistre și rezervoare, după lansarea unui zvon. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că informația privind scumpirea carburanților până la 11 lei/litru a plecat de la reţeaua de benzinării MOL, iar „dacă ar fi fost mai atenţi, acest lucru nu s-ar fi întâmplat”, notează Digi24.

Potrivit informaţiilor Agerpres, din cauza unor probleme la o rafinărie din Ungaria, MOL înregistrează un deficit de carburanţi pe piaţa din România, iar compania a scumpit, deja, combustibilii pentru flotele de transportatori la peste 10 lei per litrul de motorină.

Benzinăriile din Bucureşti și din alte orașe au fost asaltate de şoferi, miercuri seara, speriaţi că preţul carburanţilor va crește brusc din această noapte, aşa cum s-a vehiculat în spaţiul public.

Staţiile MOL din Bucureşti au schimbat preţurile în jurul orei 19:30, de la 7.75 lei/litru/benzină, la 8.34 lei şi la 9 lei/litru motorină, în timp ce benzinăriile Petrom din zonă afişau un preţ de 7.54 lei/litru la benzină şi 7.64 lei/litru la motorină, preţuri aproape similare fiind anunţate şi de benzinăriile Rompetrol.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a afirmat, miercuri seara, că informaţia conform căreia preţul carburanţilor a ajuns la 11 lei/litru a plecat de la reţeaua de benzinării MOL.

„Este vorba despre reţeaua MOL, pentru că de la această reţea, de la Beiuş, a plecat această informaţie, de 11 lei. Dacă ar fi fost mai atenţi, acest lucru nu s-ar fi întâmplat şi, probabil, de mâine controalele care vor fi demarate, aşa cum a spus şi prim ministrul, vor lămuri acest aspect şi ne vom lămuri de ce a început acest lucru.

Această informaţie a fost rostogolită prin social media şi a ajuns la a crea panică în România într-un timp foarte scurt: cozi la benzinării, cum că de mâine preţurile vor fi de 10 şi 11 lei şi, mai mult, că vom rămâne şi fără stocuri de benzină şi motorină. A trebuit să infirmăm ferm acest lucru, să ieşim să spunem că este exclus ca România să rămână fără stocuri de benzină şi de motorină.

Este exclus ca să asistăm la o explozie a preţurilor la benzină şi la motorină, în condiţiile în care preţul barilului a început să scadă. Până astăzi a scăzut cu 3 dolari.”

În acest context, prim-ministrul României Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la staţiile de alimentare cu carburant!

La rândul său, directorul general al ANPC, Paul Anghel, a declarat pentru Agerpres că vor începe controalele la benzinării pe zona de competențe a instituţiei, respectiv informarea corectă a consumatorilor şi în ceea ce priveşte practicile comerciale incorecte.

Doar câteva imagini răspândite în diverse grupuri de pe Facebook:

Şi la staţiile de benzină din Craiova s-au format, miercuri seara, cozi, după ce au apărut informaţii că preţul se ridică joi la 10 lei/litru. Mai multe staţii de pe Calea Severinul au închis în jurul orei 19:30 şi au schimbat preţul la 9 lei/litru, atât la benzină, cât şi la motorină, creând nemulţumire în rândul şoferilor, iar unii angajaţi anunţau că de joi preţul va fi de 11 lei/litru.

„Avem combustibil, dar închidem pentru că se schimbă preţul la 9 lei, iar de mâine va fi 11 lei”, a spus angajatul unei benzinării din Craiova când a fost întrebat de ce au oprit activitatea şi nu au mai permis accesul autoturismelor în incinta staţiei.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunţat că nu există motive reale pentru creşteri accelerate de preţuri în România.

„Nu există motive reale pentru creşteri accelerate de preţuri in România. Ţara noastră are stocuri suficiente de carburant. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la staţiile de alimentare cu carburant. Guvernul României nu va permite niciun derapaj, nicio tentativă de speculă.”

Ministrul Energiei a dat asigurări că informațiile privind posibila creștere bruscă a prețurilor la carburanți de până la 11 lei în perioada următoare sunt false! De asemenea, Virgil Popescu a declarat că România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanţi în benzinării, iar românii nu trebuie să intre în panică şi să stea la cozi, pentru că stocurile sunt suficiente.

Iată care a fost şi reacţia de aseară a lui Radu Burnete, directorul Confederației Patronale Concordia, din care fac parte și producătorii de carburanți din România:

Oameni buni, sunt directorul celei mai mari confederații patronale din România. Producătorii de benzină sunt membrii…

Posted by Radu Burnete on Wednesday, 9 March 2022

Şi a sa de astăzi dimineaţa:

Primul lucru pe care l-am făcut când m-am trezit a fost să trag o ocheadă pe geam la benzinăria de vizavi. Nu e coadă….

Posted by Radu Burnete on Wednesday, 9 March 2022

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/