(foto/video) Un “BRABUS 7.3 S” ar putea fi înregistrat în Moldova

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Multă lume cunoaşte ce reprezintă un Mercedes-Benz W140. Pentru cei care nu știu, această mașină executivă a fost produsă între anii 1991-1998 şi are deja un statul oficial de clasic în Germania. Dar chiar și atunci, datorită aspectului său impresionant și perfecțiunii tehnice, a devenit o legendă.

Mai mult decât atât, mulți oameni consideră că W140 este ultimul Mercedes real, deoarece la acea vreme producătorii auto erau mai puțin afectaţi de marketing și le păsa mai mult de calitatea și fiabilitatea produselor oferite. Se vehiculează că s-au investit fonduri uriașe în model, dar acestea nu au mai fost răscumpărate niciodată.

Totuşi, nu banii contează, ci mai mult memoria, de a nu fi uitat, titlul de legendă! Cea mai puternică versiune S 600, cu un motor V12 de 6.0 litri, pentru o lungă perioadă de timp a devenit un simbol al prestigiului și puterii.

Anume această versiune a şi stat la baza unui proiect de tuning la fel de celebru – BRABUS 7.3 – o legendă la pătrat! Experţii au mărit volumul motorului până la 7.3 litri şi l-au mai rafinat cu alte componente interioare raforsate pentru a face faţă puterii sporite.

În funcţie de versiune, BRABUS 7.3 propune 530 CP, iar 7.3 S – 582 CP (772 Nm)! Astfel de maşini pot realiza 0-100 km/h în 4.7 şi 4.5 secunde (alte surse spun că 7.3 S face în 4.9 secunde, date oficiale nu am putut găsi în spaţiul online), iar viteza maximă nu mai este limitată la 250 km/h, ci la 296 şi 305 km/h respectiv! Pentru comparaţie, un stoc S 600 oferă 394 CP, 6.6 secunde şi 250 km/h maximum.

Ar mai fi de notat că surplusul de putere s-a putut opţine dintr-un motor natural aspirat, înaintea erei turbocompresoarelor. Desigur, frânele au fost și ele modificate – a fost instalat un nou sistem Alcon cu etriere răcite și un ABS reprogramat. În plus, sistemul de evacuare a fost modernizat, răcirea cutiei de viteze automată cu patru trepte a devenit mai eficientă, iar suspensia a fost refăcută pentru că super sedanul trebuia să se comporte stabil chiar şi la 300 km/h, în acelaşi timp asigurând confort.

Recomandăm de privit! Prin ce se deosebeşte un real BRABUS 7.3 de o copie!

La exterior, diferențe dintre un S 600 și un BRABUS desigur există, dar ele nu contează prea mult. E mai important ce se ascunde sub capotă, acolo unde pe motor trebuie să existe o plăcuţă aurită. Dacă există, una corectă, atunci automobilul este un BRABUS autentic!

Revenind la estetic, un BRABUS 7.3 poartă de regulă o nouă bară de protecție frontală cu spoiler mic și proiectoare anti ceață dreptunghiulare, o bară de protecţie posterioară adaptată terminaţiilor de eşapament noi şi un set de jante de 20 de inci. Majoritatea, dacă nu toate cele construite, au fost vopsite în negru complet, culoarea acoperind inclusiv toate elementele cromate.

În habitaclu se remarcă un volan ergonomic reproiectat, scaune mai confortabile şi cu mai multe posibilităţi de reglare, o tapiţerie din piele naturală Mastik şi alte dotări legate de sporirea confortului, inclusiv un fax şi un video player.

De ce am stat să amintim pe scurt toate aceste caracteristici? Am dat chiar astăzi pe Facebook de o postare în care se anunţă că un BRABUS 7.3 s-ar afla în Republica Moldova şi se vămuieşte în Dubăsari(?), deşi afară copacii încă nu au înverzit. Automobilul poartă numere de înmatriculare ruseşti şi se aseamănă foarte mult cu un sedan autentic.

(update) În comentariile postării ar fi reacţionat proprietarul care spune că la moment maşina se află în România, iar informaţia despre înmatricularea în Moldova ar fi greşită.

Apropo, există o mare bănuială că acest exemplar ar fi fost cumpărat de la Royal Motor Club din Moscova. Dealerul a avut o astfel de ofertă pe site cu ceva timp în urmă, însă acum nu mai există!

Dacă bănuiala se confirmă, înseamnă că avem în faţa noastră un, probabil, stilizat automobil sub forma unui BRABUS 7.3 S, cumpărat pentru doar 35.000 de euro în schimb (din nou un indiciu că un autentic nu ar costa atât de puţin)!

Deşi are un parcurs de minimum 125.000 km, în anunţul dealerului s-a indicat că automobilul cu 440 CP se află într-o stare tehnică şi estetică excelentă, având două chei şi fiind pregătit de revânzare inclusiv prin detailing.

Conform reportajului video ataşat, în care apare plăcuţa aurie de pe motor, se confirmă că maşina este o copie, însă cert că e una de o calitate bună! Motorul i-ar fi un stoc V12 de 6.0 litri, forţat să producă cu 46 de cai mai mulţi, şi nicidecum unul de 7.3 litri!…

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/