(foto) Viitorul Mercedes-Benz E-Class W214! Iată cum ar putea arăta

La începutul lui martie 2020, Mercedes-Benz a prezentat faceliftul lui E-Class în caroserie W213, ceea ce înseamnă că va mai dura până germanii vor lansa noua generație W214. Cel mai probabil aceasta va fi anunțată la sfârșit de 2022, urmând ca deja din primele luni ale lui 2023 să fie disponibilă în showroom-uri.

Chiar dacă va mai dura până vom vedea pe piață E-Class W214, băieții de la Mercedes-Fans.de au publicat două randări în care își imaginează cum ar putea arăta viitorul sedan premium.

Bineînțeles, designul viitorului E-Class va fi influențat foarte mult de cel al actualului S-Class. Pe capotă putem vedea două linii pronunțate care îi vor scoate în evidență sportivitatea. Farurile în schimb s-ar putea să fie mai mici pe înălțime comparativ cu cele de pe actualul model, iar nouă chiar ne-ar place să arate așa.

Și stopurile ar putea fi mult mai mici, pe când o bandă de LED-uri ar putea să le conecteze între ele. Pe de altă parte această bandă de LED-uri este rezervată deocamdată doar modelelor electrice din gama EQ și nu știm dacă va ajunge și pe E-Class.

Aţi dori ca aşa să arate noul E-Class?

Conform informaţiilor preliminare neoficiale, noul E-Class va dispune de o suspensie pneumatică opțională care va putea fi combinată cu o punte spate directoare. Dar, deoarece Clasa E are un ampatament mai scurt decât Clasa S, roțile din spate vor putea întoarce doar cu până la patru grade în loc de zece cât e posibil la S-Class.

Fanii motoarelor diesel vor fi bucuroși să afle că acestea vor continua să se ofere pe acest sedan. Vor exista propulsoare cu patru şi şase cilindri, fiecare pe benzină sau motorină, toate electrificate, combinate cu tracţiune spate sau integrală. Vor exista şi câteva modele plug-in hybrid cu o baterie cu o mai mare capacitate – 31 în loc de actualii 13.5 kWh. Astfel, un sedan cu baterie va putea parcurge doar pe electricitate până la 100 de km.

În mod evident, noul E-Class va include şi sistemele inovatoare de asistență introduse pe noul S-Class, care ar trebui chiar să poată fi personalizate. De asemenea, este planificat instalarea unui sistem de conducere semi-autonomă de nivel 3. Pentru acest grad de autonomie parțială a mașinii, Daimler încă așteaptă aprobarea pentru S-Class, lucru care s-ar putea întâmpla în a doua jumătate a acestui an.

Cmentariile sunt închise