(foto) Artisan Red Premium – noua culoare specială pentru caroserie, dezvoltată de Mazda

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Mazda Motor Corporation a aplicat tehnologia proprie de vopsire Takuminuri pentru a dezvolta o nouă culoare specială – Artisan Red Premium. Această culoare va fi introdusă ca un punct culminant premium pentru vehiculele actuale ale mărcii, precum și pentru lansările viitoare de maşini de talie mare.

Takuminuri, care se traduce prin „colorare artizanală”, este tehnologia de vopsire a Mazda care reproduce un finisaj precis, de înaltă calitate, ca și cum ar fi aplicat de mâinile unui meșter priceput de-a lungul liniei de producție în masă a automobilelor.

Mazda consideră că, culoarea este un element crucial al ceea ce dă formă unui vehicul. Astfel, îşi concentrează eforturile pe dezvoltarea culorilor care accentuează o expresie dinamică și delicată în conformitate cu tema de design Kodo – Soul of Motion. Artisan Red Premium, a patra culoare Takuminuri, a fost dezvoltată pentru a extinde gama de moduri în care lumea vede roșul, una dintre culorile care simbolizează Mazda, ca punct culminant al evoluției Takuminuri, dar şi pentru a marca 10 ani de la momentul lansării Soul Red Premium.

Artisan Red Premium transmite conotația unei culori roșii create de artizani pricepuți. Acest roșu extraordinar produs de designerii, inginerii și alți artizani Mazda manifestă o perspectivă matură, care este mai rafinată și mai sofisticată decât culorile speciale anterioare. Conceptul care stă la baza designului a fost de a crea roșul găsit într-un vin matur, făcut cu măiestrie de neegalat.

Artisan Red Premium accentuează puterea și frumusețea formei care prinde contur, deoarece evidențierile lovite de lumină înfățișează un roșu transparent cu granulație fină care strălucește puternic și o nuanță dominantă care produce o adâncime și o bogăție profundă, oferind un contrast ridicat.

De asemenea, similar cu Soul Red Crystal, Artisan Red Premium este compus din trei straturi: un strat transparent, un strat translucid de vopsea și un strat reflectorizant/absorbant. Combină un aspect estetic remarcabil cu o amprentă redusă asupra mediului.

Pentru stratul de vopsea translucid este folosit un pigment high-chroma pe care oamenii îl percep a fi cel mai roșu dintre toate nuanţele de roşu, un pigment folosit și pentru Soul Red Crystal. Pentru stratul reflectorizant/absorbant s-a aplicat o tehnologie care aliniază mai lin fulgii de aluminiu la intervale regulate. Tehnologia a fost utilizată şi pentru Takuminuri Rhodium White Premium. În plus, a fost îmbunătățit pigmentul jet-black, care redă nuanţa în a doua culoare celebră Machine Grey.

Această combinație de tehnologii dezvoltate pe o perioadă de 10 ani transmite luminozitate în lumini produse de reflexia puternică și bogăția de nuanțe create pe măsură ce lumina este absorbită profund, astfel încât să se realizeze un echilibru între transparență și o profunzime matură.

În convingerea că „culoarea este un element de formă”, Mazda va continua să urmărească noi expresii de culoare și tehnologii de vopsire pentru a spori atractivitatea produselor noastre, urmărind să fie o companie care împărtășește o legătură specială cu clienții săi.

(update) Tot astăzi, Mazda a anunţat că noul CX-90 va fi primul model care va purta noua vopsea. Iată primul teaser al SUV-ului cu trei rânduri de scaune, care va debuta în ianuarie 2023.

2024 Mazda CX-90

Cmentariile sunt închise