(foto) Lexus a modernizat primul său electromobil şi acum e mai autonom cu peste 40%

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Lexus a introdus un pachet de upgrade pentru UX 300e, crossoverul compact premium electric lansat în urmă cu doi ani în calitate de primul model integral electric al mărcii.

Principala noutate este un nou sistem de baterii care i-a mărit autonomia cu peste 40%, până la 450 km, suficient pentru a călători de la Bruxelles la Frankfurt sau de la Nisa la Florența, de exemplu.

Caracteristici cheie:

  • Lexus a extins semnificativ autonomia lui UX 300e dincolo de cei 315 km anteriori prin creșterea capacității bateriei de la 54.3 la 72.8 kWh. Puterea maximă a motorului de pe puntea frontală a rămas la nivelul de 204 CP şi 300 Nm de cuplu.
    • Modelele care rulează pe roți de 17 inchi ating acum o autonomie combinată WLTP de 450 km, cu un consum declarat de 16.7 kWh (în funcție de opțiuni); 
    • Modelele pe roți de 18 inchi ating o autonomie combinată de 440 km, cu un consum declarat de 16.9 kWh (de asemenea, în funcție de opțiuni).
  • Au fost făcute şi o serie de modificări pentru a îmbunătăți experiența de conducere.
    • Pe puntea din spate au fost montate standard nişte amortizoare Performance. 
    • Reglarea fină a servodirecției electrice și a amortizoarelor a acutizat dinamica de conducere, la fel ca și creșterea rigidității caroseriei cu sudură suplimentară în 20 de puncte. 
    • De asemenea, izolarea fonică a fost optimizată în continuare pentru o cabină și mai silențioasă.
  • Restul modificărilor, inclusiv noile echipamente şi noul sistem multimedia, au fost introduse în mai 2022 pe modelul UX cu motoare termice, fiind identice şi pentru UX 300e. Click pentru a afla detalii.

Primul model de producție lansat sub bannerul strategiei de electrificare Lexus, UX 300e, a atras peste 10.000 de cumpărători la nivel global de la momentul lansării în 2020, aproape jumătate din vânzări fiind organizate în Europa. Primele livrări ale modelului actualizat pe piețele europene vor avea loc în mai 2023.

Din păcate modelul dat nu este disponibil oficial pentru piaţa noastră, ne-a comunicat reprezentanța Lexus de la Chişinău, însă nimeni nu l-a interzis pentru import prin alte canale.

Cmentariile sunt închise