(video) Lexus a modernizat cel mai accesibil crossover din gamă. Ce propune nou modelul UX

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Lexus introduce un pachet de upgrade pentru popularul său SUV compact UX din această vară, concentrându-se pe mai multe opțiuni de stil, multimedia și conectivitate, alături de o nouă echipare sport – F SPORT Design. Modificările sunt în curs de implementare pentru versiunea hibridă UX 250h și cea pe benzină UX 200.

Caracteristici cheie:

  • Îmbunătățirile aduse modelului din 2022 includ măsuri de creștere în continuare a rigidității caroseriei, cu suduri efectuate suplimentar (20) pe marginea inferioară a deschiderii membrului lateral și deschiderea panoului din spate inferior, alături de o structură din oţel ranforsată pentru uşa din spate.
  • Anvelopele nou dezvoltate de 18 inci, de tip run-flat, marca Bridgestone, au un model al benzii de rulare ce reduce din zgomotul rutier ce pătrunde în habitaclu.
  • Nouă este culoarea opţională Sonic Platinum. Acest finisaj special folosește sonic paint technology, în care un strat de doar câțiva microni grosime aduce fulgii metalici din vopsea într-o aliniere mai apropiată și uniformă, creând un plus de strălucire și umbrire mai profundă pe caroserie.
    • Acum, șase culori sunt disponibile în combinație cu un acoperiș negru contrastant, pentru modelele F SPORT și F SPORT Design.
  • În habitaclu există o nouă opțiune de culoare – Hazel – disponibilă pentru toate opțiunile de tapițerie (textilă, piele sintetică sau naturală) – pentru toate versiunile UX, cu excepția modelului F SPORT. 
    • Tapițeria din piele perforată are un aspect proaspăt, cu un nou efect de pliere Kagome, inspirat de o țesătură tradițională de coșuri japoneze. 
    • Tapițeria din piele sintetică are un nou model de cusături Sashiko.
  • Modelul beneficiază de noul sistem multimedia al companiei Lexus, oferind un răspuns mai rapid, o operare mai intuitivă, centrată pe om și o funcționalitate sporită. În funcţie de echipare, monitorul central poate fi de 8.0 sau 12.0 inci, iar datorită faptului că sunt tactile, s-a eliminat touchpad-ul de lângă levierul cutiei de viteze. În plus, ecranele stau cu 143 mm mai aproape de şofer.
    • În locul acelui touchpad sunt acum comenzi pentru încălzirea şi ventilarea scaunelor, însă dacă nu se comandă este un simplu spaţiu de depozitare a mărunțișurilor.
    • Consola dispune, de asemenea, de o suprafaţă iluminată sub panoul de control a climatizării, cu spațiu pentru a ține şi încărca un smartphone mare.
  • Ambele versiuni de sistem multimedia dispun standard de navigație “întotdeauna conectată” bazată pe cloud, oferind acces la informații în timp real despre drumuri și trafic, însă doar cu monitorul de 12 inci se oferă sistem de navigaţie încorporat, ce va putea fi folosit în zonele în care conexiunea în cloud nu este disponibilă!
  • Nou este şi un sistem de recunoaștere vocală, cu opțiunea de a utiliza asistentul de bord “Hey Lexus”. Printre altele, este programat să înțeleagă mai mulți termeni conversaționali și să recunoască mai bine comenzile atunci când există zgomot de fundal. Muzica nu trebuie să fie necesar dezactivată pentru că microfoanele pot recunoaște cine se adresează: şoferul sau pasagerul.
  • Integrarea smartphone-ului prin Apple CarPlay (wireless) sau Android Auto (prin cablu) este furnizată standard și, pentru confort complet, actualizările de software pentru sistemul multimedia pot fi livrate over-the-air folosind DCM-ul mașinii (data communication module).
    • Opțiunile de conectivitate includ un port USB-A în cutia consolei centrale pentru redarea surselor audio de înaltă rezoluție și două porturi USB-C pentru încărcarea dispozitivului pe consolă.
    • Sistemul multimedia poate salva profilurile de preferințe personale a până la trei persoane.
  • Proprietarii vor putea folosi acum aplicația pentru smartphone Lexus Link în calitate de cheie digitală pentru, printre altele, a bloca sau debloca ușile, a porni motorul sau pentru a opera sistemul de aer condiționat de la distanță, astfel încât cabina să poată fi răcită sau încălzită înainte de a porni într-o călătorie.
  • De asemenea, a fost adăugat un monitor panoramic cu afișare transparentă a imaginii suprafeței solului pentru a arăta starea suprafeței drumului și poziția anvelopelor de sub vehicul.
  • Noua echipare F SPORT Design este poziţionată sub F SPORT pentru a face unele elemente de-ale sale mai accesibile pentru clienţi.
    • Aceasta aplică pe maşină o grilă de radiator cu plasă neagră şi o textură Lexus L, același model fiind prezentat în ramele mărite care adăpostesc farurile anti ceață cu borduri cromate contrastante în formă de L. Bara de protecție spate are, de asemenea, un design specific F SPORT, cu spoiler de plafon negru jet și detalii de mulare în jurul stopurilor.
    • Jantele din aliaj F SPORT de 18 inci au un design cu 10 spițe și un finisaj metalic închis.
    • Printre altele se numără: o tapițerie din piele sintetică, scaunele față încălzite, aer condiționat automat pe două zone, sistem de purificare a aerului Lexus Nanoe-X, cameră de marșarier, ștergătoare automate, faruri LED cu faza lungă automată, railings-uri cromate, bosaje negre pentru arcurile roţilor și insigna „F” Lexus.
  • Pentru modelul de top UX F SPORT se anunţă că suspensia variabilă adaptivă şi amortizoarele de performanţă de pe ambele punţi sunt acum standard.
    • Sistemul de control al AVS a fost ajustat astfel încât să existe o trecere fără probleme la o forță mare de amortizare atunci când condițiile o cer, astfel încât există o schimbare mai puțin bruscă a comportamentului vehiculului. Reglajul sistemului a redus, de asemenea, vibrațiile de frecvenţă înaltă și medie.
    • Şi direcţia a fost modernizată prin intermediul unei noi îmbinări rigide între partea superioară a suportului cutiei de viteze a direcție și membrul suspensiei. În conformitate cu această rigiditate suplimentară, forța de amortizare a amortizoarelor a fost ajustată în mod corespunzător pentru performanțe optime.
    • În interior au fost adăugate un suport pentru picior şi o inserţie pe pragurile interioare, din aluminiu.
  • Reviziile aduse complexului Lexus Safety System + au făcut mai performant Pre-Collision System (datorită unei camere şi unui radar cu unde milimetrice mai bune), prin echiparea cu Intersection Turning Assist pentru viraje mai sigure la stânga și la dreapta în trafic în intersecții și Emergency Steering Assist, care ajută șoferul să vireze pentru a evita obstacolele fără a pleca de pe banda de circulație.
    • Dynamic Radar Cruise Control adoptă funcţia de reducere a vitezei în curbe, care o ajustează automat în conformitate cu raza acesteia.
    • Iar funcţia de recunoaştere a benzii a sistemului Lane Tracing Assist, prin care se menţine maşina în centrul acesteia, are acum aplicate tehnologii AI care extind intervalul de asistență, rezultând o asistență la direcție mai lină și mai continuă.
  • Gama de motoare a rămas neschimbată.

De la momentul lansării UX în 2018, un număr total de aproximativ 240.000 de unități au fost vândute în peste 80 de țări și regiuni până la sfârșitul lunii martie din acest an.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise