(video) Toyota a zdrobit Hyundai în acest sezon! Sebastien Loeb s-ar putea întoarce în WRC

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

După doi ani de dominare a Hyundai Motorsport asupra titlului de constructori în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), Toyota GAZOO Racing a marcat o revenire de senzaţie. După ultima cursă a sezonului, care s-a desfăşurat în Monza (Italia), a câştigat nu numai titlul înapoi, ci şi cu două echipaje pe locurile superioare de pe podium.

Sébastien Ogier şi Julien Ingrassia şi-au ridicat fiecare a opta cupă din carieră! În acest sezon, TGR a câştigat 9 din 12 curse, restul fiind cucerite doar de echipaje Hyundai.

Ogier și Ingrassia s-au confruntat cu colegii lor de echipă Elfyn Evans și Scott Martin în runda finală de la Monza, iar cele două echipe s-au angajat într-o luptă epică pentru victorie pe tot parcursul weekendului, schimbând conducerea între ei de șase ori. Însă un blocaj pentru Evans în penultima etapă a decis în cele din urmă victoria în favoarea lui Ogier, care știa că un podium ar fi suficient pentru a-și asigura titlul.

Victoria a fost a cincea din sezon pentru Ogier și Ingrassia, după victoriile de la Monte Carlo, Croația, Sardinia și Kenya. A fost cea de-a 54-a victorie WRC împreună, în ceea ce a fost ultimul eveniment al carierei lor cu normă întreagă: Ogier va activa într-un program part-time cu Toyota GAZOO Racing în 2022, în timp ce Ingrassia a decis să părăsească scaunul de copilot după o carieră de mare succes.

Evans și Martin și-au asigurat al cincilea one-two din sezon și au finisat pe locul doi în campionat pentru al doilea an consecutiv, după victoriile din Portugalia și Finlanda. Alături de colegii lor de echipă, Kalle Rovanperä și copilotul său Jonne Halttunen au fost cheia succesului în campionatul constructorilor după ce au câștigat primele victorii din carieră în Estonia și Grecia anul acesta. În runda finală, aceștia au fost jucători de echipă exemplari, concentrându-se pe un final curat pe locul nouă în general pentru a se asigura că titlul de producători a fost asigurat.

Este a cincea oară când Toyota câștigă campionatul constructorilor – plasând producătorul nipon pe locul al treilea în istoria WRC – și a doua de când a revenit la acest sport în 2017 cu Yaris WRC. Aceasta a fost a 26-a și ultima victorie obținută de mașină în ultimul eveniment al erei World Rally Car înainte ca mașinile Rally1 cu propulsie hibridă să fie introduse în 2022, an în care WRC îşi va marca a 50-a aniversare şi ediţie!

În contextul celor spuse, încă o informaţie de ultimă oră ar fi că Sébastien Loeb s-ar putea întoarce în WRC. Campionul de nouă ori poartă discuţii cu echipa M-Sport, care va utiliza un Puma PHEV anul viitor, însă o decizie finală încă nu a fost luată.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/