Zeekr vine oficial în Republica Moldova

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

O nouă marcă auto se va lansa în curând pe piața din Republica Moldova. Vorbim despre Zeekr, un brand auto chinez deja stabilit în unele țări europene.

Vestea am aflat-o chiar la Beijing! Acolo am întâlnit pe neașteptate familia Frunze, cea care deține și drepturile de import oficial a automobilelor Porsche în țara nostră. Contractul cu Zeekr a fost semnat de către aceștia ieri.

Mai multe detalii urmează!

Amintim că Zeekr este o marcă auto fondată în 2021 sub aripa gigantului Geely și se concentrează doar pe electromobile premium. Numele brandului este format din litera “Z” de la “Generația Z” și din termenul geek.

Gama sa este formată în prezent din patru modele, două dintre care sunt disponibile în vânzare oficială și în Europa: 001 și X. Concurenții direcți ai Zeekr sunt NIO și Tesla, pe lângă alții.

Zeekr 001
Zeekr 001, primul model al companiei

AutoBlog.MD vizitează în aceste zile Salonul Auto de la Beijing. Reportaje video de la expoziția Auto China 2024 se vor vedea doar pe AutoBlog.MD mulțumită partenerilor: Castel Mimi, Apa Bucovina Moldova, Jetour Moldova, GEELY Moldova, Porsche Center Moldova, IM Motors Moldova, HAVAL Moldova, Chery Moldova, BAIC Moldova, Changan Moldova, BT Leasing MD și Xiaomi Moldova.

Cmentariile sunt închise