(video) Nu este un simplu alb! Noua vopsea introdusă cu Mazda CX-60 conţine fulgi de aluminiu

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Mazda Motor Corporation anunţă mai multe detalii despre noua vopsea Rhodium White Premium, o culoare specială născută prin tehnologia unică de vopsire TAKUMINURI. Această tehnologie reproduce un finisaj precis, de înaltă calitate, ca și cum s-ar fi făcut de mâinile unui meșter priceput, dar pe o linie de producție în masă de automobile. 

Noua culoare este a treia dintr-o paletă de nuanţe opţionale, pe lângă Soul Red Crystal și Machine Grey Premium. Rhodium White Premium va fi disponibil de comandat din această vară, în principal pentru modelele sale din grupul de produse mari, începând cu noua Mazda CX-60.

Mazda consideră că vopseaua este o parte crucială a ceea ce dă formă unui vehicul și, prin urmare, compania își concentrează eforturile pe dezvoltarea nuanțelor care accentuează o expresie dinamică și delicată prin tema de design Kodo – Soul of Motion. Rhodium White Premium este un alb pur inspirat de estetica japoneză, găsind frumusețea în simplitate și absența elementelor de prisos. Mai mult, granulația fină a vopselei accentuează umbrele de pe suprafața vehiculului, complimentând textura metalizată a Rhodium White Premium.

Dezvoltând-o, Mazda a reușit să ducă TAKUMINURI la noi culmi, producând cu succes în masă un finisaj expresiv folosind doar trei straturi: unul transparent, unul reflectorizant și unul colorat. Ultimul oferă un pigment alb nou dezvoltat, care rezultă într-un alb neted, mătăsos, cu granulație fină.

Ca practică obișnuită cu vopselele albe, substratul sau stratul de bază tinde să se arate prin, iar stratul transparent este, în general, mai gros decât pentru alte tonuri. Cu toate acestea, Rhodium White Premium folosește un pigment nou dezvoltat, datorită căruia Mazda a reușit să reducă grosimea stratului transparent cu până la 30%, în comparaţie cu Snowflake White Pearl Mica. Acest lucru contribuie la o utilizare mai eficientă a resurselor și la reducerea emisiilor de CO2 în timpul procesului de producție.

Mazda folosește o metodă în care vopseaua care conține fulgi de aluminiu ultra-subțiri, de înaltă luminanță, sunt aplicaţi meticulos pentru a obține o grosime uniformă și care apoi se micșorează dramatic în volum în timpul procesului de uscare pentru stratul reflectorizant. Rezultatul este un strat reflectorizant extrem de subțire de aproximativ 0,5 microni sau aproximativ 7% din grosimea unui strat reflectorizant tipic.

Mai mult, compania din Hiroshima a reușit să obțină un finisaj asemănător pictat manual, cu fulgii de aluminiu aliniați fără probleme la intervale regulate în stratul reflectorizant, aceeaşi tehnică fiind folosită pentru Machine Grey Premium. Întreaga suprafață strălucește atunci când este expusă la lumină și prezintă o textură metalizată realistă. Fulgii de aluminiu individuali sunt distribuiți uniform și paralel cu ondulațiile suprafeței corpului, producând un aspect lucios și umbrit atunci când sunt atinși de lumină, în ciuda luminozității Rhodium White Premium.

Deoarece Mazda consideră că vopseaua este o componentă cheie a oricărui vehicul, va continua să urmărească noi expresii de culoare și tehnologii de vopsire pentru a spori atractivitatea produselor sale.

Noua nuanţă metalizată este una opțională şi va costa în jurul a 1.000 de euro.

Cmentariile sunt închise