(foto) Volkswagen e-Bulli Concept este primul VW T1 trecut pe electricitate

VW, împreună cu compania-fiică VWN eClassics, au decis să electrifice microbuzul clasic al mărcii, creând astfel primul T1 electric numit e-Bulli. Deocamdată maşina are statut de concept, însă compania planifică să transforme exemplare cu motoare cu combustie într-o serie mică pentru a le revinde.

Proiectul are la bază un exemplar T1 Samba din 1966, dedicat transportului de pasageri, într-o combinaţie de culori roşcat-alb şi într-o stare excelentă.

Locul motorului boxer cu 44 CP, instalat pe puntea din spate, a fost ocupat de unul electric care produce acum 83 CP şi 210 Nm. Datorită acestui lucru, un astfel de T1 a devenit mult mai dinamic decât omologii săi: viteza maximă îi este limitată la 130 km/h!

Sub caroseria microbuzului se află o baterie litiu-ion cu o capacitate de 45 kWh, iar autonomia i se ridică la 200 de km. În spatele plăcuței de înmatriculare posterioare, cu balamale, se află camuflat portul de încărcare, prin care bateria poate fi reîncărcată până la 80% în doar 40 de minute. Se suportă staţii AC cu o putere de până la 22 kW sau DC cu o putere de până la 50 kW.

Interesant mai este că cei de la VWN eClassics nu s-au oprit să transfere pur și simplu bătrânul model pe propulsie electrică. Pentru început, în cabină a apărut o manetă de control complet modernă pentru modurile de conducere. Vitezometrul în forma sa a rămas un ceas clasic, dar în partea sa centrală a apărut un afișaj color al computerului de bord pe care sunt afișate date privind autonomia rămasă.

De asemenea, pentru a nu strica designul retro al bordului, deasupra capului pasagerilor faţă, pe centrul tavanului, a fost montat un monitor tactil prin care se operează un sistem multimedia.

La exterior, cel mai uşor de distins un T1 electric faţă de unul clasic se poate face în întuneric. Farurile rotunde și stopurile au devenit full LED, fără a-și schimba forma. Au apărut pe carcasă și nişte indicatori coloraţi care fac referire la starea de încărcare a bateriei.

Dar şi şasiul s-a schimbat dramatic. Suspensia frontală a devenit una multi-link, iar pe osia spate au fost montate arcuri reglabile și amortizoare. Direcția a devenit una modernă, iar toate mecanismele de frânare conţin discuri şi sunt ventilate.

Este interesant faptul că VWN eClassics intenționează să organizeze modificări la scară mică în scopul vânzării ulterioare nu numai a primului T1, ci şi a modelelor T2 şi T3.

Sunt anunţate şi nişte preţuri: 64.900, 52.500 şi 52.900 de euro respectiv pentru kitul de conversie plus vehiculul donator, restaurare, interior, piese suplimentare, accesorii. Fără maşini, kiturile de conversie ce includ doar agregatele electrice sunt mai ieftine practic în jumătate.

(foto) O nouă viaţă pentru modelele clasice VW, dar şi Porsche! Primul exemplu – Volkswagen e-Kafer

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/