(foto) O nouă viaţă pentru modelele clasice VW, dar şi Porsche! Primul exemplu – Volkswagen e-Kafer

Volkswagen Group Components prezintă un concept realizat cu o companie parteneră pentru electrificarea ulterioară a istoricului Volkswagen Beetle! Conversia utilizează exclusiv piese noi pe care Volkswagen Group Components le-a dezvoltat pentru producţia în serie.

Unitatea de propulsie, cutia de viteze cu o singură treaptă și sistemul de baterii sunt cele de pe noul VW e-up!. Conversia “gândacului” istoric a fost efectuată de compania specializată eClassics.

Premiera acestui concept de vehicul sub forma unei versiuni pre-producție a e-Beetle, dar şi a noului e-up!, va avea loc în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

După cum am menţionat, baza tehnică pentru conversie este furnizată de piese de producţie deja testate de la noul e-up! Acestea sunt fabricate la întreprinderile Volkswagen Group Components. Drept urmare, motorul electric și transmisia sunt produse în Kassel, în timp ce componentele sistemului de baterii sunt furnizate din Brunswick.

“Gândacul electrificat combină farmecul mașinii noastre clasice cu mobilitatea viitorului. E-componentele inovatoare de la Volkswagen Group Components sunt sub capotă şi lucrăm cu ele pentru a electrifica vehiculele importante din punct de vedere istoric, ceea ce este un proces destul de emoțional. Suntem, de asemenea, gata de a furniza proprietarilor de Beetle-uri vechi o soluție de conversie profesională, folosind piese de producție de cea mai înaltă calitate”, a declarat Thomas Schmall, membru al Consiliului de Administrație al WGC.

Vezi şi: (video) Jaguar la Pebble Beach: Vom construi în serie E-Type-uri electrice

Componentele din Kassel și Brunswick lucrează împreună în acest e-Beetle ca o unitate de propulsie electrică ce produce maxim 82 de cai putere. Sistemul de baterii este încorporat în sub organism și este format din până la 14 module, fiecare cu o capacitate de 2.6 kWh. Modulele bateriei litiu-ion oferă energie cumulativă de până la 36.8 kWh.

Performanța mai mare și greutatea crescută datorită gradului de electrificare a necesitat de asemenea adaptarea și consolidarea șasiului și a frânelor. În ciuda greutății totale, care mai nou constituie 1.280 kg, acest e-Beetle accelerează de pe loc şi până la 50 km/h în mai puţin de patru secunde, iar până la 80 de km/h în puţin peste opt secunde.

Autonomia electromobilului, care poate rula cu o viteză maximă de 150 de km/h, poate urca până la 200 de km, ceea ce reprezintă o distanță destul de confortabilă pentru o zi relaxantă într-o mașină clasică electrificată.

În cazul în care e-Beetle rămâne fără electricitate în timpul călătoriei, componentele încorporate permit încărcarea rapidă a bateriilor printr-un sistem de încărcare combinat. Ca urmare, e-Beetle poate stoca suficientă energie pentru o călătorie de peste 150 km după ce a stat în priză aproximativ o oră.

Vezi şi: (video) New York 2018: Apariţie specială – Acest MINI clasic poate rula 105 km doar cu energie electrică

Pe baza acestui concept, germanii anunţă că va fi posibilă și electrificarea ulterioară a altor vehicule istorice. De asemenea, este luată în considerare utilizarea noii platformei modulare pentru electromobile (MEB). Acest lucru creează oportunități suplimentare în ceea ce privește performanța și autonomia. Thomas Schmall a mai spus:

“Lucrăm deja împreună pentru a pregăti o platformă electrică şi pentru Bus (Transporter-ul clasic). Un e-Porsche 356 ar putea de asemenea exista în viitor”.

Vezi şi: (video) Charge Cars – tânăra companie care a creat cel mai frumos Mustang clasic electric

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/