(foto) Volvo introduce o nouă motorizare plug-in hybrid pentru modelele din seria 60 şi 90

Volvo Cars a introdus un nou sistem de propulsie plug-in hybrid din linia Recharge pe modelele sale din seria 60 şi 90. Avantajul său este o autonomie electrică semnificativ extinsă pe de o parte şi un volum redus de emisii CO2 pe de alta. În acelaşi timp, producătorul afirmă că motorizarea a crescut performanţa maşinilor, iar manevrabilitatea a devenit mai bună.

Caracteristici cheie:

  • Autonomia electrică a maşinilor poate atinge acum până la 90 de km (WLTP) cu o singură încărcare a bateriei! Este mai mult decât necesar, asta pentru că, conform sondajelor, un proprietar mediu de mașini premium călătorește mai puțin de 50 de kilometri în fiecare săptămână. Iar pentru că majoritatea clienților Volvo vor alege să facă încărcarea la domiciliu, zilnic vor putea să-şi facă deplasările de rutină utilizând doar energie electrică.
  • Autonomia a fost posibil de mărit datorită unei baterii noi care conţine un al treilea strat de celule. Capacitatea sa a fost crescută astfel de la 11.6 la 18.8 kWh.
  • Unitatea de propulsie a devenit mai puternică datorită unui motor electric posterior mai performant. Agregatul livrează acum 145 CP şi, drept rezultat, puterea total combinată pe unitatea Recharge T6 este de 350 CP, iar pe modelele cu sistem Recharge T8 este de 455 CP! Maşinile cu peste 450 CP sunt cele mai puternice produse de Volvo vreodată!
  • În afară de noul sistem de propulsie, noile upgrade-uri includ un mod de conducere cu o singură pedală pe modele specifice. Funcția, disponibilă deja pe modelele electrice Volvo, oferă șoferului opțiunea de a controla atât accelerația, cât și decelerarea doar cu pedala de accelerație. Modul va fi lansat inițial pe modelele PHEV Volvo XC60, S90 și V90.
  • Capacitatea sporită a bateriei înseamnă că mai mulți clienți vor putea conduce în principal în modul electric pur, iar Volvo Cars estimează că noul grup propulsor are potențialul de a reduce emisiile de CO2 cu până la aproximativ 50% în cadrul ciclului WLTP!
  • Noul motor electric crește puterea livrată roților posterioare cu 65%, sporind performanța și manevrabilitatea în toate scenariile. Împreună cu bateria mai voluminoasă, agregatul modernizat permite, de asemenea, o capacitate mai bună de tracțiune integrală, care se poate dovedi deosebit de utilă la viteze mici, atunci când se tractează o remorcă sau se conduce pe drumuri alunecoase care necesită o tracțiune și stabilitate suplimentară.
  • Capacitatea suplimentară a bateriei este utilă și în zilele reci de iarnă, precum și în căldura arzătoare de vară. Chiar și atunci când mașina nu este pornită, șoferii sunt capabili să încălzească sau să răcească cabina de la distanță prin intermediul aplicației Volvo Cars, păstrând în același timp o cantitate generoasă de autonomie electrică.

Noul sistem de propulsie este introdus pe toate modelele Volvo Recharge bazate pe platforma Scalable Product Architecture (SPA) – S60, V60, XC60, S90, V90 și XC90.

Împreună cu actualizările trenului de propulsie, motorul pe benzină T8 turbo a fost resetat pentru o eficiență mai mare a consumului de combustibil și performanță. Aceasta înseamnă că livrează acum o putere mai mare la turații mici și la pornirea de pe loc, asigurând în același timp o conducere electrificată mai rafinată.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/