(foto) Un rar Mazda RX-8 a fost implicat duminică într-un accident pe strada Munceşti

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un rar model Mazda RX-8 a fost implicat duminică într-un accident rutier pe strada Munceşti. În dispeceratul SSTCR a mun. Chișinău a parvenit informația despre cele întâmplate, prin apel la 112, la ora 11:18.

La faţa locului s-a stabilit implicarea în coliziune a unui taximetru Toyota Prius şi al automobilului sport japonez. În urma impactului conducătorului din Toyota i-au fost acordate îngrijiri medicale fără a fi transportat la spital. Pe caz a fost inițiată o anchetă pentru a se stabili cine se face vinovat.

Amintim că Mazda RX-8 este alimentat de un motor rotativ Wankel şi este ultimul model de serie al mărcii cu un astfel de propulsor. În ciuda multor cercetări și dezvoltări în întreaga lume, realizate de mai mulţi producători auto cunoscuţi, doar Mazda a produs motoare Wankel în cantități mari. Totuşi, în 2012, a trebuit să-l abandoneze în mare parte din cauza eficienței scăzute a consumului de combustibil și a neîndeplinirii standardelor de emisii.

Acest coupe cu patru portiere a fost produs între anii 2003 şi 2012 în mai puţin de 200.000 de exemplare. Toate dispuneau de un singur propulsor RENESIS de 1.3 litri, care fusese cuplat la cutii manuale cu 5/6 trepte sau automate cu 4/6 trepte. Tracţiunea este doar pe puntea din spate.

În funcţie de versiune, din motor s-au putut stoarce între 192 şi 235 CP. Cel mai puternic model generează toată puterea la 8.500 rpm, în timp ce zona roşie pe turometru începe de la 9.000 rpm! Maşina cu 235 de cai face 0-100 km/h în 6.3 secunde şi poate rula cu maximum 237 km/h.

Cmentariile sunt închise