(foto) Volvo pregătește primul sedan electric. Sub acest cearșaf s-ar ascunde noul ES90

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Volvo Cars nu se oprește și își continuă călătoria spre electrificare completă, termenul limită fiind 2030. Următorul model pe listă ar fi un sedan și se crede că va fi alternativa electrică pentru S90. Mai mult, în paralel ar putea fi lansată și alternativa electrică pentru V90. Respectiv, cele două s-ar putea numi ES90 și EV90.

Primele informații vin din presa suedeză de specialitate, acolo unde a apărut o fotografie din intranetul producătorului auto, care a fost preluată ulterior de presa chineză. Imaginea prezintă un autovehicul ascuns sub un cearșaf, aflat în compania angajaților unei fabrici situate în Cixi, oraș din provincia Zhejiang din estul Chinei.

Mașina poartă numele de cod V551, iar VP semnifică Verification Prototype – o formă de mașină de pre-producție care este fabricată pentru a testa și evalua o serie de variabile diferite atât pe mașină, cât și pe linia de producție – pentru a pune totul la loc înainte de producția efectivă.

V551 este descris ca fiind primul nou model global al mărcii, dezvoltarea căruia a fost efectuată sub conducerea echipei de ingineri din Shanghai, unde se află centrul de cercetare, dezvoltare și design al Volvo Cars. Echipa este formată din membri atât din China, cât și din Suedia.

Câteva detalii care par a fi oficiale sunt cunoscute datorită unei documentații scurse mai devreme în spațiul online chinez. Conform acelor informații, producția de serie a modelului ar fi programată să înceapă în mai 2024, în timp ce lansarea pe piață va urma cel mai devreme în a doua jumătate a anului viitor.

Mașina, descrisă pe intranet ca model cu o caroserie sedan, măsoară 4.990 x 1.945 x 1.547 x 3.102 mm în lungime, lățime, înălțime și ampatament. Pentru comparație, actualul S90 are 4.969 x 1.879 x 1.446 x 2.941 mm, iar un S90L are 5.090 x 1.879 x 1.450 x 3.061 mm. Cu aceste dimensiuni, ES90 va oferi un spațiu interior bun, mai ales pe bancheta din spate, menținând lungimea în limitele a cinci metri.

Unul dintre cei mai înverșunați concurenți ai modelului va fi Mercedes-Benz EQE, care este cu aproximativ cinci centimetri mai scurt, dar cu aproximativ doi centimetri mai lung între osii. Un altul este noul BMW i5, care este cu șapte centimetri mai lung, dar are un ampatament cu 10 cm mai scurt.

Sedanul va exista atât cu tracțiune spate, cât și cu una integrală. Platforma îi va fi SPA2, devenind al doilea Volvo care o folosește, după EX90. Bateria de peste 100 kWh și motoarele ar putea fi aceleași pe care le-a primit EX90. Autonomia ar putea trece de 600 km, reieșind din tipul mai aerodinamic de caroserie.

Confruntându-se cu provocările și oportunitățile pieței, Volvo trebuie să dea pe deplin avantajele mărcii sale și puterea produsului pentru a impresiona consumatorii cu inovație și sinceritate, pentru a câștiga recunoașterea pieței, mai ales a celei chineze, care se află în prezent într-un război al prețurilor.

Cmentariile sunt închise