(foto) Volvo XC60 și S60 Polestar Engineered pentru piața germană au mai primit ceva special

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Polestar s-a desprins de mult timp de compania mamă Volvo și a devenit o afacere independentă de automobile electrice. Dar marca Polestar Engineered este încă folosită pentru mașinile Volvo. Aceasta este denumirea unui program de tuning din fabrică ce face mașinile hibride obișnuite să fie puțin mai sportive.

Iar acum Volvo a decis să reamintească despre astfel de versiuni prin lansarea a două mașini de ediție limitată.

Caracteristici cheie:

  • Volvo XC60 și Volvo S60 Polestar Engineered se bazează pe motorizările plug-in hybrid T8 AWD. Grupul motopropulsor este complet standard.
    • Un motor pe benzină de 2.0 și cu patru cilindri, cu compresor mecanic și un turbocompresor (310 CP/400 Nm) antrenează roțile frontale printr-o cutie automată cu opt trepte. Pe puntea din spate există un electromotor separat pentru implicare în AWD (145 CP/309 Nm).
    • Puterea maximă se ridică la 455 CP. Sedanul poate realiza 0-100 km/h în 4.6 secunde, iar crossoverul în 4.9 secunde.
  • Prin programul Polestar Engineered nu s-a intervenit sub capotă, în schimb la șasiu.
    • Șasiul Polestar Engineered garantează o manevrabilitate perfectă și o plăcere maximă de a conduce. Suspensia față și spate cu brațe multiple dispune de amortizoare reglabile Öhlins de înaltă calitate, cu supape cu flux dublu. Acestea măresc rigiditatea arcurilor și amortizoarelor fără a compromite confortul.
    • O bretea suplimentară între turnurile de suspensie mărește stabilitatea și rigiditatea.
    • Noile jante din aliaj ușor de 19-20 inchi (S60) și 21-22 inchi (XC60) cu un design deschis cu cinci spițe dezvăluie, de asemenea, etrierele de frână aurii – marca comercială a Polestar Engineered.
    • Un sistem de frânare cu etriere cu 6 pistoane de la Brembo (S60) sau Akebono (XC60), dar și discuri ventilate, asigură o decelerare optimă.
    • În plus, plăcuțele de frână au o rezistență crescută la căldură, în timp ce designul cu fantă al discurilor îmbunătățește și mai mult disiparea căldurii.

Principala diferență exterioară a noilor versiuni speciale de altele lansate anterior este…

  • Acoperirea caroseriei cu o folie mată de la partenerul 3M. Alegerea de culori: Matte Silver sau Matte Indigo. Folia este fabricată dintr-un material de lungă durată și rezistent la uzură, care are o opacitate ridicată. Pentru a putea introduce filmul adânc în vehicul, părțile caroseriei au fost complet demontate.
  • Aspectul sportiv continuă în interior: pe baza deja dinamică a echipării Ultra Dark, există, printre altele, scaune sport acoperite cu piele și inserții textile, pedale din aluminiu și un volan sport încălzit. Centurile de siguranță sunt de culoare aurie. Standard pe XC60 vine un sistem audio Harman Kardon cu 14 difuzoare și 600 W. S60 are unul marca Bowers & Wilkins.
  • O insignă Polestar Engineered pe consola centrală din interiorul vehiculelor, dezvoltată special pentru modelele ediției, completează caracterul limitat al ediției. Are un aspect negru lucios și un font cromat, în funcție de variantă. Alte caracteristici de identificare includ emblema „Polestar Engineered” pe grila radiatorului și pe hayon.

Aceste ediții limitate de Volvo S60 și XC60 Polestar Engineered au fost anunțate deocamdată pentru Germania. Prețurile sunt de minimum 80.500 și 95.000 de euro respectiv. În total vor fi produse câte 60 de fiecare.

Vezi și: (video) Test Drive: Volvo XC60 T8 2024

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise