(foto) Vrea să fie prima femeie care a concurat pe toate continentele lumii! În această iarnă merge în Antarctida cu un Porsche 356 unic

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Renée Brinkerhoff, o şoferiţă înflăcărată în vârstă de 65 de ani originară din Denver (SUA), vrea să fie prima femeie care a concurat pe toate continentele lumii! Împreună cu echipa sa Valkyrie Racing va participa într-un rally raid extrem – va parcurge aproape 600 de km prin Antarctida începând cu 5 decembrie, dacă vremea va fi favorabilă.

Mai interesant este automobilul pe care îl va folosi pentru atingerea acestei performanțe – un vechi Porsche 356 A cu schiuri și șenile în loc de roți!

Valkyrie Racing va călători către Union Glacier Camp din Chile la sfârșitul lunii noiembrie. Renée Brinkerhoff se va deplasa spre Polul Sud împreună cu exploratorul britanic Jason de Carteret pe post de navigator, însă se va întoarce înapoi cam la jumătatea drumului din motive de securitate.

Automobilul său iconic, care a suferit mai multe modificări serioase de-a lungul anilor de competiție, a fost pregătit pentru a cuceri Antarctida de mai bine de un an și jumătate! Modelul este deja în tranzit către Chile prin nave din Marea Britanie și, la sosire, va fi transportat pe calea aerului către destinaţie.

Echipa a înlocuit anvelopele din spate cu șenile de zăpadă, iar o pereche de schiuri au fost atașate în față împreună cu un sistem specializat de sprijin și suspensie. Pentru stabilizare, 356 va folosi o suspensie cu un singur braț cu șocuri coilover pentru ambele șenile din spate.

„Schiurile pe care l-am creat trebuie să facă 40-50% din toată munca, prin compactarea și pregătirea zăpezii pentru ca șenilele să treacă peste aceasta, cu lama inferioară care să ghideze direcția. Acest lucru asigură că șenilele nu se vor îngropa sub zăpada ușoară.”

Kieron Bradley, Senior Chassis Design Engineer

Evenimentul era planificat să aibă loc în 2020, dar a trebuit să fie amânat din cauza restricțiilor cauzate de pandemia de coronavirus. Cu această cursă, Brinkerhoff va finaliza un turneu mondial de curse pe toate continentele Pământului, care a început în 2017.

Americanca s-a născut în același an cu Porsche-ul ei – 1956. Ea a început să participe la competiții în urmă cu 10 ani și în tot acest timp a vizitat 18 țări, parcurgând peste 30.000 de km cu acest 356 A. Printre acestea s-au numărat şi unele destul de dificile, provocatoare, precum celebra La Carrera Panamericana.

Proiectul numit Project 356 World Rally Tour are o menire socială: se încearcă atragerea atenția asupra problemei traficului de copii și se strâng fonduri pentru organizații caritabile. Până în prezent s-au adunat aproximativ 450.000 de dolari.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/