(foto) VW anunţă a doua generaţie a modelului ID.3, însă e mai degrabă un facelift al originalului

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Volkswagen anunţă că va dezvălui publicului noul ID.3 în primăvara anului viitor. Ciudat, dar producătorul numește automobilul ca fiind de a doua generaţie, deşi în realitate este un facelift al modelului original, prezentat în septembrie 2019. Până în prezent, peste o jumătate de milion de modele ID. – construite pe baza platformei MEB – au fost livrate clienților din întreaga lume.

„Noul ID.3 demonstrează angajamentul nostru față de calitate, design și sustenabilitate. Designul s-a maturizat și am modernizat materialele folosite în interior. Venind cu versiunea restructurată, echipa de dezvoltare a preluat o serie de sugestii din partea clienților pentru a îmbunătăți produsul și pachetul de echipamente standard. Nevoile clienților noștri sunt întotdeauna în prim-plan pentru noi. De aceea, ascultăm cu atenție și ne concentrăm pe adaptarea portofoliului nostru de produse la cerințele lor.”

Imelda Labbé, membru al consiliului de administrație Volkswagen pentru vânzări, marketing și post-vânzare

Noul ID.3 facelift va fi evident echipat cu cea mai recentă generație de software, care va spori performanța sistemului și va fi capabil să primească actualizări over-the-air. În plus, standard va avea un monitor central de 12 inchi (30.5 cm), o podea detașabilă a portbagajului și o consolă centrală cu două suporturi pentru pahare.

Funcții precum Plug & Charge și Electric Vehicle Route Planner vor face experiența de încărcare în noul ID.3 mai simplă și mai convenabilă. Totodată, va face uz de cea mai recentă generație de sisteme de asistență complet integrate, printre care Travel Assist with Swarm Data și Park Assist Plus with Memory Function, valabile opțional.

Clienții germani pot deja comanda mașina actualizată în versiunile preconfigurate Life, Business, Style, Max și Tour. Prețul de pornire pentru un ID.3 Life este de 43.995 EUR (inclusiv TVA, însă fără subvenția de mediu de la stat). Datorită volumului mare de comenzi, clienții care plasează comanda acum sunt așteptați să-şi primească maşina abia începând cu trimestrul IV din 2023*.

*Din cauza situației actuale de aprovizionare cu semiconductori și a restanțelor de comenzi existente, Volkswagen estimează că modelele ID.3 Pro (Life, Business, Style, Max) și ID.3 Pro S (Tour) nu vor fi livrate clienților înainte de al patrulea trimestru al anului 2023. Pe baza planificării actuale, producția versiunii actualizate va începe până la acest moment. Aceasta înseamnă că vehiculul livrat nu va fi cel indicat de configurator sau pe contract în momentul în care clientul plasează comanda; în schimb, clienții vor primi modelul ID.3 actualizat.

Vehiculul poate fi diferit în unele aspecte faţă de cel deja comandat, dar orice astfel de diferențe vor fi doar în beneficiul clientului – cu următoarele excepții: volanele anterior îmbrăcate în piele vor fi acoperite cu o alternativă de înaltă calitate, iar datorită actualizării designului, consumul de energie şi cifrele privind autonomia pot fi altele decât cele declarate în prezent cu până la 2%.

Modelul VW ID.3 este în prezent produs la uzinele Zwickau și Dresda din Germania. Cu toate acestea, rețeaua de producție va fi extinsă anul viitor pentru a include principala fabrică Volkswagen din Wolfsburg. Acest lucru se va face cu scopul de a satisface un nivel ridicat al cererii clienților pentru mașina compactă complet electrică.

Cmentariile sunt închise