(galerie foto/video) Raliul de la Monte-Carlo: Hyundai Motorsport, în TOP 6

Piloții echipei Hyundai Motorsport au crescut constant ritmul în a treia zi a Raliului Monte-Carlo, prima etapa din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), ambele mașini Hyundai i20 WRC fiind implicate în lupta pentru un loc în top cinci în clasamentul general.

1_089

La finalul penultimei zile a raliului, piloții echipei Hyundai Shell World Rally sunt despărțiți de doar patru secunde, ambele echipaje având o evoluție promițătoare pe cele trei probe extrem de solicitante programate sâmbătă. Prima specială a zilei (PS9 Prunieres-Embrun – 19,93 km) a fost anulată din cauza numărului prea mare de spectatori, iar acțiunea a început direct cu cea mai lungă probă a raliului (PS10 Lardier et Valenca-Faye – 51,70 km), care a fost decisivă pentru clasamentul general.

Dani Sordo (#8 Hyundai i20 WRC) se află pe locul 5 la general, după o evoluție excelentă și două clasări în top cinci pe probele de sâmbătă.

1_129

Dani Sordo și Marc Martí au intrat în top șase după ce au terminat speciala a zecea cu cel de-al cincilea timp, și acest rezultat după o ușoară ieșire în decor. Echipajul spaniol a avut o evoluție bună și pe proba Prunieres-Embrun (PS11), iar pe PS12 (Sisteron-Thoard – 36,85km), o probă unde alegerea pneurilor a fost decisivă, a terminat în top cinci.

“Am avut o zi bună și sunt mulțumit că am ajuns în top cinci la general. Nu am fost ocoliti de probleme, dar la Monte-Carlo nu există o zi liniștită. Speciala lungă a fost una foarte frumoasă și chiar dacă am făcut o greșeală am reusit să terminăm cu cel de-al cincilea timp. Condițiile de pe probele de după amiază au fost foarte solicitante, dar totul a fost ok. Pe ultima probă poate ar fi fost mai bine dacă foloseam pneuri clutate, în locul celor de zăpadă, pentru ca a fost foarte alunecos. Totuși, nu a fost chiar atât de rău, iar obiectivul nostru pentru ultima zi este să terminăm în top cinci, ceea ce ar fi un rezultat bun pentru noi în primul raliu al sezonului”, a spus Dani Sordo.

1_144

Pentru Thierry Neuville (#7 Hyundai i20 WRC), aceasta este cea mai bună evoluție din cariera în Raliul Monte-Carlo și se află la doar patru secunde în spatele colegului său de echipa.

Thierry Neuville și Nicolas Gilsoul au continuat să adune experiență pe specialele dificile din Raliul Monte-Carlo. Echipajul belgian va începe ultima zi de pe poziția a șasea în clasamentul general, după ce au terminat ziua a treia cu o performanță bună. Folosind un mix de pneuri clutate și super soft pe speciala a 12-a, Neuville a obținut al treilea timp și are un moral bun pentru ultima zi a raliului.

Apasă pe prima imagine pentru a intra în regim slideshow:

Sursa foto: motorsport.hyundai.com

Cmentariile sunt închise