(video) Premieră: Noul Bentley Mulliner Bacalar – de la 1.5 milioane de lire sterline bucata

Subdiviziunea Mulliner a companiei britanice Bentley a dezvăluit noul Bacalar în Crewe, Anglia, fiind o maşină care trebuia să impresioneze la Salonul Auto Internaţional de la Geneva anulat.

Este numit din start cel mai rar Bentley cu două uși din epoca modernă și expresia supremă a unei decapotabile de lux. Şi, prin acest automobil de tip Grand Tourer, se anunţă că Bentley Mulliner îşi reia activitatea de a construi maşini, inclusiv personalizate, asta pentru că este cel mai vechi atelier de caroserii din lume.

Prin ce se face deosebită această maşină:

  • Este realizată pe baza modelului Bentley Continental GTC, însă dispune de o caroserie absolut nouă.
  • Vor exista doar 12 exemplare ale acestui model impresionant, în ediție limitată, pentru a garanta raritatea și exclusivitatea. Fiecare va fi realizat manual în atelierul Bentley Mulliner din Crewe, în funcție de gusturile personale ale fiecărui client.
  • Această mașină extrem de rară este numită în mod corespunzător după Laguna Bacalar din peninsula mexicană Yucatan, un lac renumit pentru frumusețea sa naturală care îţi taie respiraţia, continuând strategia Bentley de a-şi numi mașinile după repere remarcabile, fapt care a început cu Bentayga în 2015.
  • Bacalar a fost adus la viață de Bentley Mulliner, revitalizându-și specializarea în furnizarea de mașini rare în caroserii unice doar pentru câțiva clienți. Tipul caroseriei este numit “barchetta”, respectiv nu poate fi acoperit cu vreun acoperiş. Are doar două locuri pentru pasageri, spre deosebire de patru dintr-un Continental GTC de ultimă generaţie, iar în spatele scaunelor a fost conceput un spaţiu semi-deschis pentru bagaje.
  • Materialele durabile, cu proveniență etică, previzualizare în mașina conceptuală EXP 100 GT anul trecut, au devenit acum realitate în Bacalar – la doar opt luni de la prima lor demonstrație. Printre acestea se numără vopseaua de caroserie care conține cenușă din coji de orez, care oferă un mod sustenabil de a furniza un finisaj metalic bogat, lână naturală de origine britanică pentru habitaclu și lemn Riverwood vechi de 5.000 de ani, provenit din Fenlands, o câmpie mlăştinoasă de coastă din estul Angliei.
  • Sub capotă a primit un motor W12 TSI de 6.0 litri, care este instalat şi pe noile modele Continental GT, doar că forţat să genereze 659 CP şi 900 Nm de cuplu. Un sistem avansat de tracțiune integrală împarte cuplul la nevoie între punţi, deşi în cele mai multe cazuri se va utiliza tracţiunea spate pentru eficiență optimă și performanță dinamică. Suspensia pneumatică, cutia de viteze automată cu opt trepte şi stabilizatoarele anti ruliu controlate electric au rămas păstrate de pe Continental GTC.
  • Ecartamentul spate este mai lat cu 20 de mm. Jantele maşinii măsoară 22 de inci tri-finisate. “Scoica” spate și capacul din spate sunt realizate din aluminiu uşor, în timp ce ușile și aripile sunt din fibră de carbon. Pentru unele părţi componente s-a utilizat chiar şi procesul de imprimare 3D. Farurile şi stopurile sunt la fel noi.
  • Consola centrală din habitaclu a fost modificată şi ridicată mai sus. Pe lângă multitudinea de materiale care mai de care exclusive pentru decorul interior, Bentley Mulliner spune că sunt nevoie de 148.199 de cusături individuale necesare pentru broderiile realizate pe tapiţeria din piele matlasată a fiecărui scaun.

Te invităm să afli mai multe detalii de aici:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cel mai exclusivist Bentley cu două uși al epocii moderne lansează o nouă activitate pentru Bentley Mulliner și face parte dintr-o nouă strategie pentru cel mai vechi constructor de caroserii din lume. Divizia va pune la dispoziţie trei portofolii diferite de produse: Classic, Collections și Coachbuilt.

Bentley Mulliner are o istorie ilustră și își poate urmări cu mândrie rădăcinile până în anii 1500, când atenția inițială a companiei a fost personalizarea trăsurile luxoase trase de cai. Remarcabilul Bacalar este, prin urmare, punctul culminant al celor aproape 500 de ani de experienţă și patrimoniu în arta de proiectare a vehiculului.

După cum am menţionat, noul Bacalar va fi disponibil în doar 12 exemplare. Interesant este că toate au fost deja rezervate, deşi preţul de start îi este de tocmai 1.5 milioane de lire sterline (circa 1.726.000 de euro)!

Evenimentul de prezentare în reluare:

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/