Gata cu V12 sau de ce noul Ferrari F80 nu are unul? E sold out oricum

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În calitate de proiect de hypercar, lansat o dată într-un deceniu, noul Ferrari F80 intră imediat în elita mărcii italiene. Dar mulți fani vor fi în continuare surprinși să afle că în locul unui motor V12 natural aspirat s-a optat pentru un V6 turbo hibrid. Deși, într-un fel, Ferrari a promis mai devreme că va ține V12-le în viață până când nu va fi interzis prin lege…

Ferrari F80

Având în vedere că are un preț de 3.6 milioane de euro și va fi în mod inevitabil comparat cu McLaren W1 care este mai performant și semnificativ mai ieftin, este de înțeles că unii consideră controversată decizia privind alegerea unui V6.

Enrico Galliera, directorul de marketing și comunicare al Ferrari, a oferit câteva informații despre gândirea mărcii. Iată ce a declarat pentru Auto Express:

„Ne-am pus întrebarea dacă vom folosi cel mai iconic motor [V12] sau cel mai performant [V6] și am decis să luăm cel mai performant. Acesta este un lucru pe care l-am făcut întotdeauna cu supercarurile noastre: să folosim cea mai performantă opțiune disponibilă la momentul respectiv. Uitați-vă doar la F40 și la V8-ul său twin turbo de 2.9 litri (aici dând de înțeles că V12 nu este obligatoriu).”

Întrebat dacă a fost luat în considerare un tren de rulare pur electric sau plug-in hybrid, răspunsul a fost categoric:

„Nu. Credem că, pentru moment, aceasta este cea mai bună soluție tehnică. Totuși, această soluție tehnică este una complexă, deoarece, deși numărul de cilindri poate fi relativ scăzut, mașina vine cu nu mai puțin de cinci motoare electrice ca parte a asistenței sale hibride, unele acționând direct roțile, iar altele susținând alte elemente mecanice, cum ar fi turbocompresoarele. Asta fără a lua în considerare cele patru mici electromotoare care alimentează și suspensia activă complexă.”

De asemenea, este demn de remarcat, în ciuda faptului că împarte un volum și o configurație similară cu modele mai mici din gamă, cum ar fi 296 GTB, motorul V6 al lui F80 este complet personalizat și produce 900 de cai pe cont propriu.

Cu toate acestea, noul McLaren W1 are un V8 electrificat (1275 CP). Iar diferența de preț de aproape un milion de lire sterline este de natură să atragă atenția. Comentând acest lucru, Galliera a adăugat:

„Din punct de vedere comercial, suntem încântați că McLaren a venit cu un supercar similar, deoarece generează concurență. Totuși, acest lucru nu pare să fi afectat entuziasmul pentru noul F80, întreg tirajul fiind împărțit deja printre cei mai dedicați clienți ai Ferrari. De fapt, modelul este supra solicitat, marca italiană fiind nevoită să gestioneze numeroșii clienți dezamăgiți care nu au reușit să obțină o alocare”.

Pe final vă propunem un exercițiu matematic, pentru a afla cât MINIMUM va încasa Ferrari pentru toate cele 799 de mașini, fără opțiuni și servicii de personalizare: 799 x 3.600.000 = 2.876.400.000 euro!🤑

Cmentariile sunt închise