(video) Premieră: Noul Lamborghini Huracan EVO RWD – cel mai accesibil supercar al mărcii

0

Până Genesis va dezvălui complet primul său SUV anunţat în prima zi a lui 2020, aceasta este considerată a fi prima premieră oficială din anul 2020. Automobili Lamborghini anunță noul Huracan EVO RWD (facelift), un supercar ce livrează acum 610 CP (+30) la 8.000 rpm si 560 Nm (+20) la 6.500 rpm dintr-un motor V10 natural aspirat de 5.2 litri, pe o maşină cu o greutate redusă, cu tracţiune spate şi cu o direcţie dinamică pentru distracție maximă în timpul condusului.

Modelul are doar 1.389 de kg (cifră neschimbată), poate face 0-100 de km/h în 3.3 secunde (-0.1) și rula cu maxim 325 de km/h (+5 km/h, exact ca şi coupeul/decapotabila cu tracţiune integrală).

Șasiul hibrid al lui Huracan EVO RWD este compus dintr-o combinaţie de aluminiu uşor şi fibră de carbon, în timp ce deasupra stă un corp cu panouri din aluminiu și rășină termoplastică, oferind un raport greutate/putere de 2.28 kg/CP. Cu o distribuție a greutăţii de 40/60 între puntea faţă/spate, Huracan EVO RWD stă pe o suspensie cu braţe duble și cu amortizoare de şoc pasive (unele adaptive sunt opţionale).

Direcţia electromecanică servo-asistată Lamborghini Dynamic Steering (LDS) este reglată special pentru Huracan EVO RWD, asigurând un feedback maxim. Cutia de viteze este una cu şapte trepte şi dublu ambreiaj, include padele în spatele volanului, asigură cele mai rapide schimbări de viteze şi mai are o funcţie de Launch Control pentru o acceleraţie maximă de pe loc.

Modelul a mai primit un nou Performance Traction Control System (P-TCS), calibrat în mod special pentru această maşină cu tracţiune spate, livrând cuplu chiar și în timpul fazei în care mașina este realiniată după derapaje sau alunecarea laterală.

Întrucât un sistem de control al tracțiunii obişnuit oferă o “decuplare” ascuțită, așteptând ca o mașină să devină complet stabilă înainte de a livra din nou cuplul, P-TCS livrează cuplul în avans, evitând astfel o tăiere aspră a cuplului și asigurând o tracțiune mai bună atunci când maşina iese dintr-un viraj. Intervenția P-TCS este calibrată în funcție de modurile de conducere ale lui Huracan EVO RWD (Strada, Sport şi Corsa), selectate prin selectorul ANIMA de pe volan.

Interiorul lui Lamborghini Huracan EVO Spyder

Modelul cu tracţiune spate se va deosebi vizual de cel cu tracţiune integrală printr-un nou set de bare de protecţie, dar şi prin insigne corespunzătoare. Huracan EVO RWD a mai primit un nou splitter față și aripioare verticale în interiorul prizelor de aer mai mari, iar bara de protecție spate încorporează într-un negru lucios un nou difuzor unic.

Jante Kari de 19 inci acoperite cu anvelope special dezvoltate Pirelli P zero şi care ascund în spate nişte mecanisme de frânare ventilate/cross perforate din oţel vin standard. Jante de 20 de inci şi mecanisme de frânare carbo-ceramice sunt disponibile ca opţiune.

În habitaclu, cockpit-ul include un monitor touchscreen HMI de 8.4 inci, prin el controlându-se toate funcțiile principale ale mașinii, precum și sistemele de conectivitate cum ar fi apelurile telefonice, accesul la internet, asistentul vocal Amazon Alexa și interfaţa Apple CarPlay inclusiv.

Atât la interior, cât şi la exterior, clienţii pot apela la programul Ad Personam pentru a primi la dispoziţie opțiuni de neegalat de culoare şi personalizare. În scopul de a sublinia forma mașinii, noua culoare Giallo Belenus (galbenă) a fost dezvoltată împreună cu o piele dedicată și cu o nuanţă a Alcantarei pentru a se potrivi cu noua vopsea a caroseriei.

Noul supercar poate fi deja comandat, iar primele maşini vor fi livrate clienţilor din primăvara acestui an. Cel mai accesibil este modelul în specificaţie europeană, având un preţ de start de 159.443 de euro fără alte taxe.

De cealaltă parte, din cauza taxelor şi impozitelor mari pentru maşini cu motoare voluminoase, modelul în specificaţie chineză este cel mai scump – minim 326.000 de euro!

Caracteristici tehnice complete:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata