Geely va ajuta Polonia să-şi pună pe picioare primul automobil electric naţional

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

După o pauză, cu tăcere completă pe social media din februarie, polonezii de la Izera revin în centrul atenției şi au gata răspunsul la întrebarea: cine va fi furnizorul platformei pentru maşinile noului brand?

De ce este atât de importantă alegerea unui furnizor de platformă și de ce negocierile au durat atât de multe luni? De platformă depind elementele de bază ale planificării interioare a mașinii, dinamica conducerii, modul de frânare, autonomia și timpul de încărcare, etc. Platforma are, de asemenea, un impact semnificativ asupra nivelului de siguranță și confort al călătoriei, afirmă Izera.

După ce anterior au existat zvonuri că s-ar putea folosi arhitectura MEB a vecinilor de la VW, polonezii s-au orientat într-un final spre… chinezi!

Zhejiang Geely Holding Group (Geely Holding), principalul grup privat de tehnologie auto din China, a semnat un acord de utilizare prin licenţă a Sustainable Experience Architecture (SEA) de către ElectroMobility Poland (EMP), un producător de vehicule electrice susținut de guvernul polonez. Geely Holding va deveni, de asemenea, un partener tehnologic al primei serii de vehicule EMP care va fi lansată sub marca Izera.

Arhitectura SEA a Geely Holding va sprijini EMP, primul brand autohton şi contemporan de vehicule din Polonia, pentru a îndeplini tranziția ambițioasă a țării la vehicule electrice. EMP intenționează să dezvolte mai multe modele electrice pentru marca sa Izera folosind arhitectura SEA a Geely Holding, primul model fiind confirmat ca fiind un SUV compact. EMP a anunțat planuri şi pentru alte două modele – un break din segmentul C și un hatchback.

Acordul reprezintă o extindere semnificativă a SEA, lansată de Geely Holding în septembrie 2020, pentru a fi cea mai flexibilă și mai avansată arhitectură pur electrică, oferind hardware de top, software cuprinzător și un ecosistem digital mai larg. Mărcile din portofoliul Geely Holding Group deja s-au angajat să folosească SEA Architecture, EMP reprezintă primul utilizator extern direct al SEA, în timp ce mărci precum Zeekr și smart au început deja livrările de vehicule bazate pe SEA către utilizatorii finali.

EMP intenționează să construiască primele vehicule bazate pe arhitectura SEA la fabricile sale de producție deținute și operate în totalitate de la Jaworzno (regiunea Silezia) din Polonia, cu 2.400 de angajați.

Dezvoltată de Geely Holding prin centrele sale globale de cercetare și dezvoltare din Europa și China, SEA este o arhitectură construită special pentru electromobile, una destul de modulară, din care pot rezulta maşini mici din segmentul A până la unele din segmentul E, pe lângă vehicule comerciale mai mari (cu ampatament care poate fi extins de la 1.800 la 3.300 mm, în funcție de cerințe). Platforma oferă şi un cadru software cuprinzător, reducând dezvoltarea (şi cheltuieile) software-ului pentru parteneri.

Noi informaţii despre produsele Izera ne spun că toate vor putea face garantat 0-100 km/h în sub 7.0 secunde. Autonomia va putea ajunge la 450 km. Platforma aleasă şi dezvăluită acum va mai propune încărcare rapidă, dar şi o suită modernă de sisteme de asistență.

Prototipurile prezentate în 2020:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/