Imaginea zilei: „Mașina care face inima să-ți bată altfel”

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Imaginea zilei de astăzi este aceasta – noua fotografie de copertă a paginii de Facebook a Poliţiei Republicii Moldova. A adunat rapid peste 1.000 de reacţii, dar şi câteva comentarii, printre care cel mai apreciat deocamdată este: „mașina care face inima să-ți bată altfel!”🙂

Şi nu ar fi nimic neobişnuit, dat fiind faptul că în parcul poliţiei mai există maşini marca Skoda, iar modelul Kodiaq este întâlnit şi în flotele unor autorităţi din străinătate, inclusiv în versiunea de top RS. Însă în cazul acestui exemplar din Moldova, curios este că s-a calificat practic exact sub cerinţele solicitate, iar preţu-i final cade sub incidența aşa-zisei taxe de lux!

Conform informaţiilor licitaţiei deschise de Ministerul Afacerilor Interne pe platforma Achiziţii.md, unde s-a căutat oferta cu cel mai mic preţ, cea găsită a avut un preţ de 719.500 de lei fără TVA. S-a reuşit probabil obţinerea unui discount solid, astfel încât preţul final cu TVA a fost indicat ca fiind de 693.500 de lei.

Nu știm detalii exacte din culisele procedurilor de achiziții de stat şi dacă această taxă de lux a fost sau nu achitată în cazul acestui Kodiaq, însă cert este că legislaţia poate permite scutirea de o serie de taxe a diverselor autovehicule puse în slujba comunității.

Amintim că în Republica Moldova, taxa de lux este un fel de acciz suplimentar care se aplică progresiv în funcţie de valoarea autoturismelor importate, fie ele noi sau la mâna a doua. Valoarea minimală a maşinii care este supusă taxei este de 600.000 de lei. Dacă valoarea îi este între minimum 600.000 de lei şi maximum 700.000 de lei, taxa de lux constituie 2%.

Cmentariile sunt închise