General Motors a pierdut pentru prima dată în 90 de ani titlul de principal producător auto al Statelor Unite

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

La sfârșitul anului 2021 General Motors a redus producția de mașini și, pentru prima dată în mulți ani, s-a calificat pe locul secund în ceea ce privește numărul de mașini vândute în Statele Unite. 

După cum precizează Wall Street Journal, primul loc a reuşit să-l ocupe compania Toyota, performanțele căreia nu au fost afectate atât de mult criza componentelor microelectronice.

Toyota a vândut aproximativ 2.3 milioane de vehicule în Statele Unite în 2021, în creștere cu 10% față de 2020. În același timp, GM și-a redus rezultatele cu 13% – până la 2.2 milioane de vehicule. Astfel, Toyota și-a ocolit concurentul cu 114.000 de mașini vândute în 2021. 

Este de remarcat faptul că ambii producători în trimestrul al patrulea au arătat o scădere bruscă a vânzărilor, dar dacă pentru Toyota a fost de 30%, atunci pentru GM – deja 43%.

Conducerea General Motors explică situația actuală prin „coincidența fără precedent a circumstanțelor” care s-a dezvoltat anul trecut, dintre care principala a fost criza globală a semiconductorilor. 

Cu toate acestea, în 2022, producătorul auto american se așteaptă să-și recapete conducerea: speranțele sunt asociate cu o restabilire treptată a lanțurilor de aprovizionare și intenționează să aducă mai multe produse noi pe piață simultan. Printre acestea se vor număra atât vehiculele electrice, cât și modelele noi de pickup-uri – un segment în care pozițiile GM sunt în mod tradițional puternice.

WSJ mai notează că pe lângă Toyota şi alți producători și-au putut crește cota pe piața din SUA. Printre ei se numără Mazda, VW, BMW și Hyundai. Apropo, aceasta din urmă a reuşit să vândă în SUA un număr solid de automobile, circa 738.000, ceea ce este cu 19% mai mult decât anul trecut.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/