(foto) Gata, a fost asamblat ultimul Lamborghini Aventador! Cam câte vor exista pe tot globul

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Automobili Lamborghini încetează producția modelului Aventador. Ultimul Aventador LP 780-4 Ultimae Roadster, într-o nuanţă albastră deschisă specială din paleta Ad Personam, a fost asamblat şi va ajunge în Elveţia.

Dezvăluit la Salonul Auto de la Geneva în 2011 sub numele de Aventador LP 700-4, numele său descria cei 700 de cai putere și tracțiunea integrală permanentă. Cu o nouă motorizare Lamborghini V12 60˚, dezvoltată în întregime în interiorul companiei, a cuprins noi tehnologii semnificative, un design extraordinar și atemporal și nu în ultimul rând, performanțe uluitoare, așa cum nu fuseseră văzute într-o mașină super sport de serie.

Caracteristicile etalon descrise la debutul său au rezistat de-a lungul vieții sale, pe mai mult de 8 modele derivate și 11.465 de mașini livrate clienților din întreaga lume. Respectiv, vor exista pe glob peste 11.000 de exemplare, luând în considerare că există deja câteva zeci distruse sau ireparabile.

A mai apărut în peste 10 ediții unice și limitate, a stabilit recorduri, a câștigat numeroase premii, a făcut obiectul unor proiecte artistice, s-a prezentat în filme și jocuri video, și-a încântat proprietarii, entuziaștii, copiii și mass-media din întreaga lume cu designul său inimitabil, performanța extraordinară, zgomotul palpitant al motorului și emoțiile de condus.

Lamborghini a vândut mai multe Aventador decât suma tuturor modelelor sale anterioare cu V12. În al cincilea an de existenţă, compania a livrat deja 5.000 de unități, egalând numărul total de modele Murciélago produse. Iar maşina cu numărul 10.000 a fost gata în septembrie 2020.

Fiecare Aventador produs este considerat o piesă de artă: 85% dintre toate exemplarele au părăsit fabrica mărcii cu personalizare din partea atelierului in-house Ad Personam. În total, peste 200 de culori și ornamente unice au fost create pentru model.

Amintim că tirajul Aventador Ultimae este de 350 maşini coupe şi 250 în format Roadster. Ultimul coupe a fost vândut prin licitaţie în primăvara anului curent.

Vezi şi:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise