(video) Un vameş a ticsit 1000 de pachete de ţigări într-o Toyota Avalon şi a încercat să le scoată din Moldova

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Angajații vamali de la Leușeni, în conlucrare cu Direcția integritate și supraveghere a Serviciului Vamal și inspectorii Centrului Chinologic, au contracarat o tentativă de scoatere ilegală din țară a 1.000 pachete de țigări. Acestea erau ascunse într-o Toyota Avalon, care se deplasa spre România, iar la volan se afla un angajat al Serviciului Vamal.

Cazul a fost înregistrat miercuri seara, 27 aprilie curent, la ieșire din țară.

În baza consemnelor stabilite de către ofițerii Direcției integritate și supraveghere unui angajat al vămii, și acționând în baza analizei de risc, funcționarii vamali din cadrul postului Leușeni în conlucrare cu inspectorii chinologi au supus mijlocul de transport unor verificări minuțioase. Șoferul, un moldovean în vârstă de 30 de ani, a comunicat că nu are nimic de declarat.

În cadrul acțiunilor de control vamal mijlocul de transport a fost redirecționat spre scanare. Analizând imaginile, au fost observate niște obiecte suspecte în bancheta din spate a mijlocului de transport şi în spatele acesteia, deasupra bateriei sistemului hibrid de propulsie. În rezultat, a fost luată decizia demontării locului special amenajat, din care au fost extrase 1.000 pachete de țigări cu timbru de acciz al Republicii Moldova.

Potrivit informațiilor preliminare, țigările erau transportate spre România, unde urmau a fi comercializate. Evident că toate au fost ridicate în vederea confiscării, iar mijlocul de transport a fost indisponibilizat.

Cercetările continuă în scopul elucidării tuturor circumstanțelor și aplicării sancțiunilor prevăzute de legislație. Direcția integritate și supraveghere a inițiat o anchetă de serviciu în privința angajatului vamal.

Conducerea Serviciului Vamal face apel către toți cetățenii să respecte prevederile și normele legislației în vigoare, și să nu recurgă la acțiuni de sfidare, deoarece nu contează cine și unde activează sau cine și ce funcție are – toți suntem egali în fața legii și toți avem obligația să respectăm prevederile legislației în vigoare!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/