(video) Premieră: Noul Lamborghini Huracán Tecnica

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un nou produs stradal marca Lamborghini. Huracán Tecnica este un supercar cu tracțiune spate, dezvoltat special pentru cei care caută distracția de a conduce și perfecțiunea stilului de viață atât pe șosea, cât și pe circuite.

Caracteristici cheie:

  • Noul Huracán Tecnica folosește motorul V10 natural aspirat de 5.2 litri, anterior montat pe versiunea STO. Produce 640 CP şi 565 Nm de cuplu. Cu o greutate uscată de numai 1.379 kg, Tecnica oferă un raport greutate-putere de 2.15 kg/CP. Puterea crescută este egalată cu un sunet îmbunătățit și mai clar al motorului la turații mai mari, în timp ce în interiorul cockpitului oferă un confort acustic îmbunătățit în comparaţie cu STO.
  • Poate realiza 0-100 km/h în 3.2 secunde, 0-200 km/h în 9.1 secunde, iar viteza maximă este limitată la 325 km/h.
  • Acest Huracán are în centrul său sistemul LDVI (Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata), care controlează fiecare aspect al comportamentului dinamic al mașinii prin integrarea sistemelor și configurarea vehiculului pentru a oferi un precontrol anticipat în timp real, virtual, pentru o conducere perfectă.
  • Modelul mai dispune de sistem de direcţie pe puntea din spate, cu raport direct de direcție și vectorizarea cuplului, împreună cu un Performance Traction Control System (P-TCS) modificat și o configurație specifică a suspensiei. În funcție de modul de conducere selectat – STRADA, SPORT sau CORSA – fiecare sistem dinamic este calibrat pe Tecnica pentru a oferi un răspuns foarte diferențiat la fiecare mediu.
  • Performanța extraordinară este asigurată şi de un nou management al răcirii frânelor, inspirat de experiența mărcii pe circuite, oferind performanțe de frânare constant mai bune atât pe șosea, cât și pe pistă. Frânele carbo-ceramice adoptă deflectori de răcire și canale de etrier special concepute, direcționând fluxul de aer în discuri pentru a maximiza disiparea căldurii și pentru a reduce temperaturile lichidului de frână și alungirea pedalei de frână: reducerea temperaturii discurilor sprijină și consumul plăcuțelor de frână.
  • Huracán Tecnica prezintă o revizuire semnificativă și sofisticată a designului, impresionând prin personalitatea sa dublă, de stil de viață super-sport iconic și mașină orientată spre pistă, din orice unghi fiind privită.
    • O față puternică, orientată spre interior, cu umerii musculoși, se întâlnește cu o capotă ușoară, complet din fibră de carbon. O nouă bară de protecție care prezintă designul Ypsilon negru al conceptului Terzo Millennio, încorporează o perdea de aer pentru prima dată într-un Huracán. Un nou splitter frontal, cu lamele inferioare deschise, care direcționează aerul prin roți, contribuie la îmbunătățirea forței aerodinamice și la răcire. Negrul de la baza parbrizului crește impresia de ușurință.
    • Profilul îl diferenţiază în familia Huracán: este cu 6.1 cm mai lung decât un Huracán EVO, are aceeași înălțime și lățime, dar pare mai jos și mai largă, asemănător unui Essenza SCV12. Negrul caracteristicii Ypsilon din față continuă de-a lungul flancului mașinii până la prizele de aer laterale, subliniind vitalitatea dinamică a mașinii, în timp ce plafonul în culoarea caroseriei poate fi, de asemenea, vopsit în negru ca opțiune.
    • Remodelarea spatelui, inclusiv cu un nou geam vertical din sticlă, oferă o vizibilitate îmbunătățită, în timp ce capacul reproiectat din fibră de carbon ușoară acoperă motorul. Spatele puternic încorporează o nouă bară de protecție cu admisie de aer optimizată, cu difuzor vopsit în culoarea caroseriei sau opțional în negru, și combină noile țevi de eșapament hexagonale.
    • În timp ce din punct de vedere estetic aripa spate fixă ​​completează liniile unice ale lui Tecnica, designul său aero contribuie cu +35% forţă de apăsare în comparație cu un Huracán EVO RWD, precum și asigurând nicio creștere a rezistenței: de fapt, rezistența este redusă cu 20%, sporind echilibrul aerodinamic și susținând stabilitatea în timpul frânării și vitezei de viraj. 
    • Partea inferioară a caroseriei modelului este, de asemenea, optimizată cu noi deflectoare aerodinamice pentru o eficiență aerodinamică mai bună.
    • Noile jante Damiso de 20 inci, tăiate cu diamant, inspirate de Lamborghini Vision GT, au un design hexagonal și sunt îmbrăcate în anvelope Bridgestone Potenza Sport. 
  • În interior:
    • Scaunele sport reglabile pe înălțime îl scufundă pe pilot în cabina lui. Alte opțiuni sunt: panouri de uşă cu design uşor (din fibră de carbon goală), un arc posterior şi prezoane din titan pentru roţi şi centuri de siguranţă specifice pentru condusul pe circuit.
    • O interfață HMI reproiectată și sofisticată este exclusivă pentru Tecnica. Panoul de instrumente al șoferului reduce culorile și accentuează lizibilitatea într-un nou „arc” mare în fața pilotului. 
    • Ecranul consolei centrale pune la dispoziția ocupanților din cockpit elementele multimedia, inclusiv funcțiile LDVI cu afișare în timp real, precum și toate funcțiile de conectivitate, inclusiv Apple CarPlay, Android Auto și Amazon Alexa. 
    • Inspirat de STO, HMI include telemetrie conectată și agende la bord ale destinațiilor și timpilor de urmărire, conectate la aplicația UNICA.
    • Opțiunile de culoare și ornamente standard, alături de cele opționale, împreună cu opt culori exterioare standard şi peste 200 de opțiuni suplimentare de vopsea sunt disponibile prin programul Ad Personam, precum și un nou ornament interior din Alcantara special pentru Tecnica și alte opțiuni exclusive, cum ar fi modelele, culorile cusăturilor și motivul Tecnica brodat pe scaune.
    • Departamentul Ad Personam al Lamborghini oferă clienților potențialul de a-și personaliza Huracán-ul Tecnica cu posibilități practic nelimitate de culoare și ornamente.

Preţul de start nu a fost anunţat.

[embeddoc url=”https://autoblog.md/wp-content/uploads/2022/04/Lamborghini-Huracan-Tecnica-specs_.pdf”]

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise