(foto) Noul BYD Yuan UP este un crossover electric de oraș de 12000 de euro

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Primele informații despre această mașină electrică au apărut în baza de date a autorității chineze de certificare la începutul anului. Chiar de atunci a devenit clar că este una din armele prin care BYD va încerca să preia în 2024 titlul de cel mai mare producător de EV-uri din lume.

Presa chineză a prezis un preț foarte plăcut noului venit, dar realitatea a depășit așteptările!

Caracteristici cheie:

  • Mașina electrică BYD Yuan UP este un crossover de clasă B, comparabil în dimensiuni cu binecunoscutele modele Hyundai Creta sau Chery Tiggo 4. Măsoară 4310 x 1830 x 1675 x 2620 mm. Adică, ceea ce avem în față nu este o mașină în miniatură precum Dacia Spring, ci una cu drepturi depline, de un format care este solicitat pe piață.
  • Designul exterior este realizat în baza actualului limbaj al companiei. Aspectul continuă limbajul de design Dragon Face al familiei de modele Dynasty. Mai putem observa un acoperiș panoramic (opțional) și jante standard de 16 inchi (aliaj de aluminiu) cu anvelope 215/65. Frânele sunt cu discuri pe toate roțile.
  • Interiorul modelului, de asemenea, nu arată ca rezultatul economiilor totale.
    • Pe planșa de bord vedem două monitoare de 8.8 și 10.1 inchi (opțional 12.8 inchi). Sistemul multimedia este ultimul BYD DiLink 5.0. Mai există opțional și un simplu head-up display de 8.0 inchi.
    • Iar aspectul general al habitaclului nu este lipsit atingeri făcute cu gust. Printre acestea se numără inserții contrastante pe uși, consola centrală și spătarul scaunelor, ori un levier al cutiei de viteze sub forma unui cristal.
    • Scaunele, ușile și panoul frontal sunt decorate cu piele ecologică. Există un încărcător wireless. La alegere sunt mai multe combinații de culori pentru interior.
    • Scaunele din spate se rabatează în proporție 40:60, oferind un volum maxim al portbagajului de 1320 de litri.
  • Printre altele: există control și recunoaștere vocală, actualizări OTA, parcare autonomă prin telecomandă, acces prin NFC și funcționalități avansate de asistență la conducere de nivel 2.
    • Scaunul șoferului poate fi reglabil manual/electric în șase direcții, iar scaunul pasagerului în patru.
    • Un parbriz și oglinzi încălzite vin standard
    • Lista completă a dotărilor poate fi citită aici prin Google Translate.

Din punct de vedere tehnic, BYD Yuan UP este unificat cu hatchbackurile Dolphin și Seagull. Au o platformă e3.0 simplificată, cu suspensie spate semi-independentă.

  • Sunt oferite două opțiuni de putere cu tracțiune față. Electromotorul este unul sincron cu magnet permanent, iar bateria una de tip Blade.
    • Versiunea de bază produce 95 CP/180 Nm, iar capacitatea bateriei este de 32 kWh. Autonomia conform ciclului CLTC este de maximum 301 km. Bateria se poate încărca rapid cu până la 45 kW. Modelul acesta poate realiza 0-100 km/h în 12 secunde și atinge maximum 150 km/h.
    • Versiunea superioară are să ofere 177 CP/290 Nm, precum și o baterie de 45.12 kWh. Autonomia constituie 401 km (CLTC), iar viteza de încărcare rapidă este de 65 kW. Acest BYD Yuan UP este capabil să accelereze până la 100 km/h în 7.9 secunde și să ruleze cu maximum 160 km/h.

Pe final, prețul!

În China se cer minimum 96.800 de yuani (circa 12.400 de euro după cursul de schimb curent). Versiunea cu 177 CP costă de la 14.000 de euro. Cea mai dotată mașină costă echivalentul a 15.400 de euro.

Da, în China există mașini electrice mai ieftine, însă pentru un crossover de clasă B aceasta este o ofertă fierbinte. Atât de fierbinte încât din 29 martie BYD a înregistrat deja peste 20.000 de comenzi!

Pentru comparație, în Europa, aceeași Dacia Spring, care este furnizată din China, costă de la 22.750 de euro fără a ține cont de subvenții (preț în Germania). Nu degeaba europenii se tem de un aflux de vehicule electrice chinezești la prețuri accesibile… Comisia Europeană spune că știe de ce mărcile de electromobile din China sunt ieftine în Europa.

Cmentariile sunt închise