(video) Premierele şi anunţurile BYD de la Auto Shanghai 2023

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Anul acesta, BYD sărbătorește 20 de ani de producție de automobile. Primul model al diviziei BYD Auto din 2003 a fost hatchback-ul Flyer extrem de simplu și ieftin, bazat pe Suzuki Alto.

Pe parcursul acestor două decenii producătorul chinez a parcurs un drum lung, devenind un jucător important pe piața chineză și dezvoltându-şi treptat procesul de export. Iar pentru a marca această aniversare compania a decis să revină în segmentul celor mai mici maşini, de la care a plecat.

În cadrul Auto Shanghai 2023, mica-mare premieră este noul BYD Seagull (pescăruş), un electromobil de clasă A+, parte a liniei de modele cu denumiri inspirate din fauna maritimă.

Caracteristici cheie:

  • În realitate, Seagull reprezintă o versiune redusă și simplificată a lui Dolphin, model care este foarte solicitat în China (se vând lunar câte 25.000 de unităţi) şi pe care l-am observat deja înmatriculat prin Chişinău, deoarece au în comun noua platformă e3.0 a companiei (cu sistem electric de 800V!), agregate unificate și un limbaj de design cu unele trăsături comune.
  • BYD Seagull este ceva mai mare decât KIA Picanto sau Chevrolet Spark. Măsoară 3.780 x 1.715 x 1.540 x 2.500 mm în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament. Jantele pot măsura 15 sau 16 inchi. Toate blocurile optice sunt LED. Un singur ştergător există pe parbriz.
  • Interiorul este aranjat într-un design tipic pentru modelele actuale BYD, dar în detalii este mai simplist. 
    • Un ecran 5.0 inchi este instalat în fața șoferului, precum şi un volan aplatizat, iar sistemul multimedia rulează pe unul de 12.8 inchi.
    • Controlul transmisiei este realizat interesant pe consola centrală. Mai jos, în locul tradiționalului levier al unei cutii de viteze, este un panou de încărcare wireless.
    • Spătarul banchetei posterioare se apleacă, iar în acest caz volumul portbagajului se ridică la 930 de litri.
    • Deşi există o podea plată, în spate se pot instala comod doar două persoane.
    • Printre dotări disponibile se numără un sistem de aer condiţionat şi un cruise control.
  • BYD Seagull are doar tracțiune față, asigurată de un mic motor electric ce livrează 75 CP/135 Nm.
    • Există însă două opţiuni de baterii litiu-fier-fosfat din familia Blade din care de ales: 30 sau aproape 39 kWh. Ambele suportă încărcare rapidă (30-80% în 30 de minute).
    • Autonomia declarată în ciclul CLTC se ridică (în condiţii ideale) la 305 şi 405 km respectiv.
    • Viteza maximă e limitată la 130 de km/h.

În China, BYD Seagull EV are un preţ de start echivalentul a 10.400 de euro, fiind deja comandat de 10.000 de persoane în prima zi! Micul hatchback are potențialul de a deveni cel mai bine vândut vehicul electric din China în șase luni, spun analiștii.


Recent am publicat un articol despre noul Denza N7. Păi iată că BYD va avea în gamă un electromobil asemănător, dar cu un design exterior total diferit. Şi la capitolul preţ ar putea fi ceva mai ieftin.

Conceptul BYD Song L, un crossover coupe, nu are nicio legătură directă cu modelele actuale din familia Song. Aflăm că foloseşte aceeaşi platformă modulară e3.0 cu sistem electric de 800V, având și tracțiune integrală asigurată de două motoare. Conceptul mai are jante la 21 de inchi și un spoiler posterior. 

Alte detalii deocamdată nu există, dar versiunea de producție ar trebui să apară într-un an.


Încă o maşină din standul BYD de la Auto Shanghai este sedanul hibrid BYD Destroyer (Chaser) 07, din linia modelelor Warship (cu denumiri de nave de luptă), prezentat într-o variantă pre-producţie. Este aproape similar în mărimi cu BYD Han pe care l-am testat de curând: 4.980 x 1.890 x 1.495 x 2.900 mm în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament. Exemplarul din imagini are jante de 19 inchi.

Unitatea de propulsie DM-i include un motor turbo pe benzină 1.5 (litri) și un motor electric, iar bateria de la bord ar trebuie să asigure până la 200 km de autonomie electrică. Premiera ar trebui să aibă loc în a doua jumătate a anului curent. Preţurile aproximative vor varia între 29 şi 36 de mii de dolari.


Şi încă un anunţ de la BYD: modelele Dolphin şi Seal vin oficial în Europa! Dolphin este un hatchback agil și versatil din segmentul C, cu niveluri ridicate de practicabilitate, eficiență, accesibilitate și o autonomie decentă, în timp ce Seal este un sedan din segmentul D, foarte stilat, sportiv și dinamic, echipat cu tehnologie avansată.

Cele două sunt primele modele europene din seria Ocean care au adoptat conceptul de design „Ocean Aesthetics”. Ambele folosesc platforma BYD e-Platform 3.0 de ultimă generație. Dolphin are tracţiune faţă şi o baterie LFP de 60 kW, în timp ce Seal vine cu tracţiune spate (313 CP) sau integrală (531 CP), alături de o baterie de 82 kWh din seria Blade.

Dolphin vine pe piaţa europeană în iunie şi va putea oferi o autonomie combinată de până la 427 km în ciclul WLTP. Seal va fi disponibil din septembrie cu autonomii de până la 570/520 km. Detalii despre ambele modele urmează pe AutoBlog.MD!

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/