(video) Premieră în China: Noul Denza N7 are mici ecrane în deflectoarele sistemului de climatizare

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Vă mai amintiți de marca auto Denza, produsul unui parteneriat dintre fostul concern Daimler şi BYD? La Auto Shanghai 2023 a venit cu un nou model. Se numeşte N7 şi este un electromobil cu mărimi apropiate de ale unui BMW X6.

Totodată, este una dintre atracțiile principale în cadrul acestui salon auto în care s-au expus în jurul a 1.000 de modele de vehicule diferite! Nu de alta, dar în primele şase ore de la startul precomenzilor, dat anume în cadrul expoziţiei, modelul a fost rezervat de aproape 5.500 de oameni.

Mai este necesar de menţionat din start că în urmă cu un an și jumătate, Daimler și-a redus cota de proprietate de la 50 la 10%, renunțând la implicarea în dezvoltarea de noi modele. Astfel, Denza N7 este produs complet făcut de BYD.

Caracteristici cheie:

  • Caracteristica sa principală este o nouă platformă cu o arhitectură adultă: o suspensie dublă în față, una multi-link în spate și perne de aer de jur împrejur prin care se poate regla garda la sol. Sistemul electric al platformei funcționează cu o tensiune de 800 de volți. Încărcarea rapidă permite ca în 10 minute să fie disponibilă o autonomie de 250 km.
  • Noul Denza N7 va fi oferit în două versiuni de propulsie:
    • Cu tracțiune spate și un motor electric de 313 CP
    • Cu tracțiune integrală şi două motoare electrice: 313 CP pe spate + 218 CP pe faţă
    • Opțiunile de baterie nu au fost încă dezvăluite, dar autonomia maximală în ciclul local CLTC va depăși 700 de km.
  • Măsoară 4.860 x 1.935 x 1.602 (poziţia standard a suspensiei) x 2.940 mm în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament. Designul apreciați-l singuri. Toate ușile au încuietori electromagnetice, astfel că în cabină există doar butoane pentru deblocare. Sub capotă există un spaţiu de stocare destul de adânc.
  • În interior, două monitoare de 10.25 inchi sunt despărțite de unul de tocmai 17.3 inchi. Şoferul are la dispoziție şi un head-up display. Toate scaunele sunt încălzite, iar cele frontale mai sunt reglabile electric şi ventilate. Tapiţeria este declarată a fi din piele Nappa (cel mai probabil artificială). Iar un acoperiș de sticlă fără secțiune glisantă vine standard.
  • Sistemul de climatizare reprezintă o caracteristică specială aparte pe această maşină. Reglarea tuturor deflectoarelor de ventilație se face exclusiv prin meniul monitorului central, fără să existe vreo alternativă manuală. De asemenea, în meniu sunt setați principalii parametri ai climatizării. 
    • Dar mai interesant: deflectoarele laterale de pe planşa de bord au setări individuale! Cu ajutorul unor comenzi tactile încorporate chiar în suprafața panoului se poate regla temperatura aerului suflat și viteza ventilatorului. Toţi indicatorii sunt arătaţi pe nişte afișaje integrate chiar în deflectoare!
  • Ar mai fi de remarcat că Denza N7 este primul autoturism de serie cu sistem audio de la compania franceză Devialet (parteneriatul a fost semnat în cadrul unui eveniment grandios mai devreme în 2023), care produce acustică în segmentul scump. Are 16 difuzoare în cabină şi cinci moduri de operare prestabilite (plus reglaje manuale).
  • O opţiune va fi un sistem de pilotare semi automatizată pe baza unei game complete de senzori şi a două LiDAR-uri integrate în prizele de aer frontale.

În China, vânzările noului Denza N7 vor începe în iunie. Prețurile nu au fost încă anunțate.

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/