Grafic: Cum şi în cât timp a evoluat preţul benzinei 95 de la 20 la 30 de lei, iar al motorinei de la 16.50 la aproape 28

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova ne spune de fiecare dată că stabilește tarifele plafon la carburanți într-un mod maximal transparent şi conform metodologiei în vigoare.

Mecanismul de stabilire a prețurilor pentru produsele petroliere, aplicat începând cu 1 septembrie 2021, vine să asigure consumatorii cu prețuri corecte, transparente și ușor de verificat, evoluțiile de pe piața internațională reflectându-se cu exactitate la prețul la pompă, atât la creșterea cât și la descreșterea cotațiilor Platts.

De la începutul lunii septembrie se duce şi o statistică publică a preţurilor plafon pentru principalele tipuri de carburanţi şi astfel avem ocazia să vedem cum au evoluat acestea. Iată deci cum şi în cât timp a crescut preţul benzinei 95 de la 20 la 30 de lei, iar al motorinei de la 16.50 la aproape 28 de lei.

Evoluţia preţului la benzina 95

  • PL – valoarea medie a cotațiilor medii Platts pentru 14 zile anterioare zilei efectuării calculului;
  • CV – rata oficială medie de schimb a monedei naționale în raport cu dolarul SUA pentru 14 zile anterioare zilei efectuării calculului;
  • MC – marja comercială specifică;
  • AC și TVA – cota accizelor și taxa pe valoare adăugată aplicate în conformitate cu Codul Fiscal al Republicii Moldova.

Evoluţia preţului la motorina standard

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/