(hartă) Două drumuri naționale, cu o lungime totală de peste 150 km, vor fi reabilitate cu sprijinul Chinei

Două drumuri naționale vor fi reabilitate cu sprijinul băncii chineze China Citic Bank Corporation Limited. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi hotărârea cu privire la inițierea negocierilor asupra рrоiесtеlоr Acordurilor de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și banca chineză.

În urma semnării Acordurilor va fi reabilitat:

  • drumul național M5 “Frontiera cu Ucraina – Criva – Bălți – Chișinău – Tiraspol – frontiera cu Ucraina”, sectorul Criva – Bălți;
  • drumul R13, Bălți – Florești – R14.

Vezi şi: (video) Programul Drumuri Bune pentru Moldova 2, prezentat în detalii

Reabilitarea drumurilor menționate este о continuitate а Proiectului de susținere а Programului în Sectorul Drumurilоr implementat cu suportul Instituțiilor Financiare Internaționale. Proiectul are drept scop susținerea Republicii Moldova în reabilitarea rețelei de drumuri naționale, pentru facilitarea transportului rutier,  sporirea siguranței și a capacității de gestionare a rețelei rutiere.

Implementarea proiectelor de reabilitare va duce la reducerea costurilor totale de transport rutier, integrarea reţelei rutiere a Republicii Moldova în cea a europeană şi internaţională (drumul M5 este parte a reţelei Trans-Europene de Transport – TEN), precum şi la îmbunătăţirea condiţiilor de transport a mărfurilor şi pasagerilor în condiţii de siguranţă.

Suma estimativă а împrumutului constituie 228 de milioane de euro. Vezi mai multe detalii în documentul ataşat.

Vezi şi: (video) A fost lansată Platforma sistemului informațional privind starea drumurilor publice din Moldova

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/