(video) Apollo vine în 2022 cu un nou hipercar impresionant

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Compania Apollo Automobil revine în centrul atenției după ce a lansat şi vândut impresionantul Intensa Emozione, după care a cam dispărut din vizor. Adevărul este că între timp s-au făcut nişte schimbări în conducere şi acum se doreşte mai mult transferul sau orientarea spre electromobile sport.

Această trecere va fi făcută printr-un alt hipercar cunoscut la moment sub denumirea Project EVO. Prototipul acestuia a fost prezentat la expoziţia China International Import Expo deschisă astăzi în Shanghai.

Amintim că fosta companie a lui Roland Gumpert a fost cumpărată în 2016 de consorţiul Ideal Team Venture din Hong Kong şi redenumită în Apollo Automobil. Mai nou a apărut un alt investitor din Hong Kong – We Solution – care în primăvara lui 2020 a cumpărat 86% din acțiunile companiei germane Apollo Automobil, perioadă în care din nou şi-a schimbat denumirea – Apollo FMG (Future Mobility Group).

Se menţionează direct că Project EVO reprezintă succesorul lui Intensa Emozione. Creatorii spun că el va surprinde intensitatea experienței originale a unui hipercar și o amplifică, creând o mașină atât de puternică și de vie, încât definește vârful erei motoarelor cu ardere internă! Totodată prezintă o evoluție îndrăzneață a designului iconic care a captivat lumea la momentul lansării lui Apollo IE.

Luminile de zi dominante, în formă de stea, introduc o intenție nouă, dinamică și o focalizare în față inspirată de zeul grec al soarelui și luminii. Săgeata lui Apollo inspiră elementul plutitor care curge de la nasul lui Project EVO și învăluie pasajele roților frontale. 

De cealaltă parte, în spate, tocmai șase benzi LED ce servesc drept stopuri sunt plasate astfel încât să ilumineze centrul mașinii spre exterior, asemănător cu lumina care se reflectă de la o stea și cu un obiect care străpunge aerul în viteză. Iar ţevile de eșapament triple supradimensionate exprimă puterea brută a vehiculului.

La baza maşinii stă un monococ din fibră de carbon, montat peste un şasiu cu suspensii de curse de tip push-rod cu amortizoare montate orizontal. Poziţionat central va fi un V12 natural aspirat, despre care se crede că va fi făcut pe baza unui agregat Ferrari.

Caracteristicile nu se anunţă în detalii însă, ca și modelul IE, noul Apollo EVO va fi produs în doar 10 exemplare omologate pentru a folosi şi drumurile publice! Modelul complet finisat va fi prezentat în 2022.

Ascultă ce sunete produce modelul IE şi imaginează-ţi cum se va auzi EVO!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise