(foto/video) Premieră: Noul hipercar Apollo Intensa Emozione va fi făcut în doar 10 exemplare

Compania Apollo Automobil, cunoscută anterior sub numele Gumpert, a prezentat în cadrul unui eveniment organizat în Italia un hipercar numit Intensa Emozione (IE). În total vor fi produse 10 exemplare ale acestei maşini şi fiecare va avea un preţ de 2.3 milioane de euro.

Anterior s-a vehiculat că automobilul va debuta la Salonul Auto de la Tokyo.

Noul Apollo IE are o caroserie făcută integral din fibră de carbon, iar din acelaşi material este făcut şi construcţia monococă de care sunt fixate ramele, din nou confecţionate din fibră de carbon. Şasiul maşinii cântăreşte doar 105 kilograme, iar greutatea totală este egală cu 1.250 de kilograme.

În habitaclu se pot afla până la două persoane.

Apollo IE are o aerodinamică uimitoare datorită mai multor elemente care pot fi reglate. De exemplu, eleronul masiv îşi poate schimba unghiul de atac cu până la opt grade. La o viteză de 350 de km/h, potrivit producătorului, Apollo IE produce o forţă de apăsare egală cu 1.350 de kilograme, dintre care 750 apasă puntea din spate! Nivelul forţei de apăsare este comparat cu cel al maşinilor folosite în categoria LMP2 în cursele de anduranţă.

În mişcare noul Apollo IE este pus de un motor V12 natural aspirat, care are un volum de 6.3 litri şi produce 780 de CP/760 Nm de cuplu. Cutia de viteze este una secvenţială cu şase trepte, marca Hewland.

Chiar dacă este numit hipercar, viteza maximă îi este limitată la 335 de km/h. În schimb, acceleraţia de la 0-100 de km/h o face în 2.7 secunde.

Propulsorul are trei regimuri de funcţionare: sport, circuit şi pistă umedă. Sistemul ABS disponibil are 10 regimuri de lucru, iar cel ESP tocmai 12! Cum funcţionează acestea nu s-a anunţat deocamdată.

Printre alte dotări disponibile pe această maşină unică se numără o suspensie activă cu posibilitatea măririi gărzii la sol, mecanisme de frânare carbono-ceramice Brembo, scaune cu o carcasă din fibră de carbon, un volan sport detaşabil, panou de bord digital, etc.

Amintim că producătorul de maşini sport Gumpert şi-a anunţat falimentul în vara anului 2012. În 2016 acesta a fost cumpărată de holdingul chinez Consolidated Ideal Team Venture, care mai deţine şi marca De Tomaso. În urma acestei afaceri firma a fost redenumită în Apollo Automobil.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://kpta.teknik.unpas.ac.id/info/ https://piramida.cimahikota.go.id/storage/banner/