Human Horizons a intrat pe calea falimentului

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Începe în China o „selecție naturală” după o concurență acerbă și un război al prețurilor? Compania Human Horizons și-a anunțat intrarea în faliment!

Amintim că acesteia îi aparține marca HiPhi, formată din câteva electromobile scumpe și extravagante. Iar soarta celui mai nou model HiPhi A rămâne deocamdată în aer.

Human Horizons a intrat în faza de pre-reorganizare după ce a depus cerere de faliment, marcând un moment critic în sectorul vehiculelor cu energie nouă (NEV) din China. Compania, care se confruntă cu dificultăți financiare, a oprit producția în urmă cu aproape șase luni.

Tribunalul Popular din Zona de Dezvoltare Economică și Tehnologică Yancheng a acceptat cererea de pre-reorganizare la 8 august 2024. Decizia instanței, care a citat incapacitatea Human Horizons de a-și acoperi datoriile ce depășesc activele sale, a recunoscut insolvența societății, dar a remarcat potențialul său de restructurare.

În timpul perioadei de pre-reorganizare de șase luni, care poate fi prelungită cu trei luni dacă este necesar, Human Horizons trebuie să coopereze cu administratorii pentru a proteja activele, a gestiona prudent operațiunile și a atrage investitori strategici. Această perioadă este văzută ca un ultim efort de a evita falimentul complet prin intermediul unui nou mecanism de salvare supravegheat de instanță, care vizează reducerea costurilor de restructurare și revitalizarea întreprinderilor valoroase, dar cu probleme.

HiPhi și-a suspendat activitatea încă din februarie 2024, promițând să plătească salariile angajaților până la 18 februarie. Cu toate acestea, până la jumătatea lunii martie, au fost plătite doar salariile de bază.

În mai 2024, compania americană iAuto Group a semnat un acord de cooperare strategică cu Human Horizons. În schimb trebuia să primească un miliard de dolari pentru refacerea echipei și reluarea producției. Cu toate acestea, au apărut îngrijorări cu privire la stabilitatea financiară a iAuto și dacă fondurile promise se vor materializa. Incertitudini similare au afectat investițiile potențiale anterioare, cum ar fi cele din Arabia Saudită.

Fondată în 2017, Human Horizons a poziționat rapid HiPhi ca o marcă de vehicule electrice de lux. Primul său model HiPhi X a fost lansat în 2020. În ciuda acestui fapt, marca s-a confruntat cu dificultăți de vânzări și operaționale. Introducerea modelului mai accesibil HiPhi Y în 2023 a stimulat temporar vânzările, dar a fost nevoie de mai mult pentru a stabiliza compania.

Între timp, au apărut diverse zvonuri privind achiziția HiPhi de către grupuri auto mari precum Changan și FAW. Cu toate acestea, viitorul HiPhi rămâne incert pe măsură ce trece prin această fază critică de restructurare. Amintim că în 2023 mașinile mărcii chineze au devenit valabile de comandat și în câteva țări europene.

Cmentariile sunt închise