Impresionant! Colegii de la Autocar şi-au digitalizat toate revistele lansate în ultimii 125 de ani

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Care este cea mai veche revistă auto din lume care se tipărește şi în prezent? Răspunsul este Autocar din Marea Britanie!

Colectivul din spatele revistei, care a fost publicată pentru prima dată în 1895, fiind cel mai longeviv titlu auto din lume, a digitalizat toate numerele din catalogul adunat timp de 125 de ani. 

Arhivele digitale, disponibile pentru oricine, care spun într-un format interactiv practic toată istoria automobilului, sunt acum ușor accesibile online!

Primul număr al revistei a fost lansat chiar în ziua de 2 noiembrie 1895, într-un moment de istorie în care doar șase mașini circulau pe drumurile din Marea Britanie. Materialele Autocar au acoperit toate lansările importante: de la introducerea lui Ford Model T până la cele mai recente mașini pe bază de hidrogen. 

Cu o istorie care se întinde la peste 6.000 de numere, Autocar rămâne cea mai importantă autoritate a Regatului Unit în ceea ce privește recenziile și știrile despre mașini noi!

Procesul de arhivare a fost finalizat în parteneriat cu Archive Digital Limited, un specialist în digitalizare, care a contribuit la asigurarea că procesul de scanare a păstrat paginile vechi de secole ale primelor numere. Finalizarea a durat mai mult de șase luni și este cel mai mare proces de digitalizare a unei reviste întreprins în Marea Britanie în ultimii 20 de ani.

Arhiva poate fi accesată prin noul portal The Motoring Archive, pe bază de abonament, permițând membrilor să caute peste 6.000 de numere și 1.1 milioane de pagini din Autocar până în 2020 (numerele din 2021 vor fi arhivate în 2022 şi tot aşa, peste un an). În anii războiului, Autocar a întrerupt producția doar de două ori – în timpul grevei generale din 1926 și a crizei combustibilului din 1973.

„Ce mod mai bun de a sărbători 126 de ani de la naștere poate fi decât a deschide arhivele noastre pentru cititorii din întreaga lume. Digitalizarea arhivelor noastre este o inițiativă genială, deoarece creează o resursă unică pentru toată lumea, de la entuziaști curioși până la istorici, pe care să o folosească și să se bucure. 

Autocar a fost întotdeauna săptămânalul esențial pentru oricine dorește să țină pasul cu cele mai recente recenzii și știri despre mașini noi, așa că suntem încântați să punem toată experiența și cunoștințele noastre disponibile online. Această dezvoltare creează o sursă unică pentru generațiile viitoare pentru a afla despre evoluția mașinii.”

Mark Tisshaw, editor Autocar

„A fost un privilegiu să lucrez la procesul de digitalizare a arhivei istorice unice a Autocar. Folosind tehnologia noastră unică, am reușit să transformăm eficient 125 de ani din istoria mașinii într-o bibliotecă digitală de înaltă calitate, accesibilă oricui. Este o modalitate fantastică de a păstra istoria mașinii pentru generațiile viitoare.” 

Pete Boswell, partener de la Archive Digital Limited

Pentru a comemora lansarea arhivelor sale, Autocar a retipărit primele două pagini ale ale articolului scris cu nişte caractere roşii „Emancipation Day“ (14 noiembrie 1896), care a sărbătorit anularea aşa-zisei legi Red Flag – un set de regulile și reglementările care au limitat utilizarea anterioară a vehiculelor pe drumurile din Regatul Unit și, în unele cazuri, impuneau ca o persoană să meargă în faţa maşinii cu un steag roşu pentru a-i avertiza pe alții cu privire la sosirea acestuia. 

Cursa inaugurală de mașini de la Londra la Brighton a urmat rapid după abrogarea Red Flag Acts, iar Veteran Car Run din acest an este cea de-a 125-a desfășurare a evenimentului, pe care Autocar îl sponsorizează.

Retipărirea face parte dintr-un număr special de 18 pagini care descrie modul în care a fost creată arhiva digitală și prezintă câteva dintre cele mai importante momente ale acesteia.

Revista din această săptămână, disponibilă din 3 noiembrie, conține un acces gratuit timp de 14 zile în arhivele digitale. Puteţi accesa chiar acum themotoringarchive.com/join și introduceți codul AUTOCAR007.

Cmentariile sunt închise