În atenția celor care au obţinut cândva, în mod fraudulos, permise de conducere vechi fără termen de valabilitate! Pot fi false!

În atenția celor care au obţinut cândva, în trecut şi în mod fraudulos, permise de conducere de model vechi fără termen de valabilitate! Acestea pot fi false, iar cei care le au ar putea să nu cunoască despre asta!

Acum câteva ore la frontieră a fost depistat un astfel de act, pe care un conaţional l-a folosit 12 ani şi în tot acest timp a circulat fără probleme, cel mai probabil şi înafara ţării!

L-a costat doar 200 de dolari atunci când şi l-a perfectat la comandă. Mai mult, suma mică a inclus adăugarea a tocmai patru categorii din şapte!

Cazul a fost înregistrat ieri, în jurul orei 00:20, în punctul de trecere Giurgiulești-Galați, acolo unde s-a prezentat pentru ieșirea din țară conaționalul în vârstă de 40 de ani. Acesta era în calitate de pasager al unei rute de ocazii R. Moldova – Germania. După verificarea actelor, polițistul de frontieră a luat decizia de a supune pasagerul unui control suplimentar de nivel II pentru a exclude orice bănuială de implicare a sa în fapte ilegale.

Ca urmare, în portmoneu a fost observat un permis de conducere, care ar fi fost eliberat de autoritățile competente moldovenești, însă din primele cercetări acesta prezenta semne de falsificare. În acest sens, bărbatul a declarat că personal nu a participat la perfectarea acestuia. În anul 2008, prin intermediul unei persoane necunoscute, a obținut “permisul de conducere” dat, achitând pentru servicii doar 200 de dolari.

Actul falsificat a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei. Cetățeanul și-a continuat călătoria, însă a dat asigurări că va reveni pentru a colabora cu polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD în vederea elucidării circumstanțelor. Pe fapta dată va fi pornită o cauză penală privind deținerea și folosirea actelor oficiale false (art.361 al.1 CP al RM).

Cmentariile sunt închise