În China a fost realizat un rating al celor mai calitative maşini produse local

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Experţii AutoHome, unul dintre cele mai mari portaluri auto din China, prin mâinile cărora trec aproape orice model nou lansat, a realizat un clasament al mărcilor autohtone care produc cele mai calitative automobile.

În prezent, în multitudinea de oferte de pe această piaţă te poţi pierde, iar clasamentul în cauză permite într-o oarecare măsură alegerea „grâului de neghină” pentru a restrânge cercul de căutare şi ar fi, de asemenea, util pentru cei din afara Chinei, dar care îşi doresc un model de acolo.

NIO EC6

Studiul a luat în considerare mașini cu defecte care au apărut în decurs de un an de la cumpărare. În clasamentul final au ajuns 15 producători cu un număr minim de plângeri la 100 de mașini produse şi vândute, conform indicatorului PPH (Problem Per Hundred).

Astfel spus, s-a putut constata că mașinile de cea mai înaltă calitate se fac sub mărcile NIO și Venucia (sub aripa întreprinderii comune Dongfeng-Nissan). Acestea au prezentat 49 şi respectiv 50 de probleme la 100 de mașini.

Modelele Lynk & Co (de sub aripa grupului Geely) au avut înregistrate de două ori mai multe defecte: 98 la 100 de maşini. Top 5 a inclus, de asemenea, mărcile Maxus (deținută de SAIC) și Li Auto – 102 defecte fiecare.

În primele zece au mai ajuns mărcile BYD (113 defecte), Geometry – sub brand Geely (117), Forthing – sub brand Dongfeng (117), Baojun – marcă a întreprinderii comune General Motors-SAIC (120), Exeed – sub brandul premium a celor de la Chery (123).

Închide topul mărcile Chery, Geely, Aion (sub brand de maşini electrice a GAC), Oshan (sub brand Changan Automobile) și Xpeng.

Printre mașinile care au înregistrat cel mai mare număr de reclamații s-au numărat modele de sub mărcile Baojun, Changan, Dongfeng Forthing, FAW Bestune, GAC Trumpchi, Hongqi, Jetour, Leap Motor, Neta, Ora, Roewe, Wuling. Proprietarii lor se plâng adesea, de exemplu, de materiale de calitate inferioară în decorul interior, consum ridicat de combustibil, izolare fonică slabă, un comportament neîncrezut pe drum, etc.

Nivelul de calitate a mașinilor mărcilor incluse în rating a fost mai mare decât media pentru toate mărcile locale. Printre problemele comune se numără izolarea fonică slabă, calitatea nu foarte ridicată a ornamentelor, probleme cu corpul (nu se specifică exact care), plângeri cu privire la funcționarea motoarelor și a sistemelor de climatizare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata