În România apar plăcuţele de înmatriculare cu simboluri verzi

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Mașinile cu emisii zero, care vor fi înmatriculate în România de la mijlocul verii acestui an, se vor alege cu plăcuţe cu simboluri verzi. Ordinul comun care reglementează acordarea de astfel de numere de înmatriculare, cu litere și cifre de culoare verde, a fost publicat în Monitorul Oficial român.

FOTO: Ministerul Mediului

Conform Ordinului comun al miniştrilor mediului, apelor şi pădurilor, al afacerilor interne şi al transporturilor şi infrastructurii, noile modele de plăcuţe vor fi acordate exclusiv autovehiculelor cu emisii zero de CO2. În această categorie se includ cele pur electrice sau cu pilă de combustie cu hidrogen.

Numere de înmatriculare dedicate mașinilor nepoluante vor funcționa ca un pașaport verde pentru acest tip de autovehicule. Prin identificarea clară și vizibilă a vehiculelor nepoluante în trafic, se creează şi un cadru legal pentru acordarea unor facilități celor care le utilizează. Printre acestea se numără: parcare gratuită, acces permis în zone cu emisii reduse, reduceri de taxe și impozite, etc.

Noile măsuri vor intra în vigoare la 60 de zile de la publicarea Ordinului în Monitorul Oficial. În cazul mașinilor deja înmatriculate care respectă criteriile de acordare a ”numerelor verzi”, acestea vor putea fi preschimbate, la cerere, după intrarea în vigoare a prevederilor actului normativ.

Practica delimitării maşinilor electrice de cele cu combustie internă, prin plăcile lor de înmatriculare, nu este în sine una nouă. Câteva ţări din Europa occidentală o folosesc deja de o vreme. Se pot întâlni la fel cu caractere verzi, fie cu unele negre pe fundal verde în loc de alb, fie cu fundal verde doar pe secţiunea care indică ţara în care maşina este pusă la evidenţă.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/