(update) În următoarele zile vremea se răceşte şi se aşteaptă ploi cu descărcări electrice, izolat puternice, alături de lapoviţă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update 01.04.2022, ora 16:30) Iată şi o avertizare Cod Galben oficială, legată de cele exprimate aseară.

Prognoza meteo pentru următoarele 7 zile, actualizată astăzi, mai arată că va mai ploua cel puţin în zilele de 7-8 aprilie în toată ţara:


(31.03.2022, ora 21:12) După vremea caldă din ultimele zile ale lunii martie, de peste 20 de grade, timpul se va răci brusc, începând cu duminică, 3 aprilie. Temperatura aerului va coborî până la -5 grade pe timp de noapte, iar pe timp de zi valorice termice ale aerului vor oscila între +2..+7 grade Celsius. Răcirea vremii va fi însoțită de vânt puternic, care va avea o viteză de până la 70 km/h, transmite IPN.

Ghenadii Roșca, șeful Direcției prognoze meteorologice din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, a precizat că răcirea vremii este cauzată de mase de aer rece care vin dinspre Oceanul Atlantic și care vor traversa inclusiv teritoriul Republicii Moldova.

Valorile termice prognozate sunt mai scăzute față de limitele normale pentru început de aprilie. 

„În mod normal, pe timp de noapte ar trebui să avem între 0..+3 grade Celsius, iar pe timp de zi acestea ar fi trebuit să oscileze între +10..+13 grade Celsius.”

Vineri, 1 aprilie, se așteaptă precipitații. Nu sunt excluse descărcări electrice, care vor fi primele în acest an. Sâmbătă la fel va ploua, iar la 3 aprilie precipitațiile vor fi chiar și sub formă de lapoviță în nordul ţării, în timp ce la sud vor cădea ploi puternice.

Temperatura aerului va fi din nou într-o tendință de creștere începând cu joi, 7 aprilie.

Conform datelor istorice, cea mai călduroasă zi de 31 martie a fost în 1968, atunci când la Tiraspol au fost înregistrate +25.4 grade. Cea mai friguroasă zi de 31 martie a fost în anul 1908. Tot la Tiraspol au fost înregistrate -7 grade Celsius.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/