Încă un motiv pentru a folosi aplicaţia Waze! Acum vei putea să le dai de lucru drumarilor din Moldova

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Administrația de Stat a Drumurilor anunţă că va colabora cu reprezentantul Waze în Moldova în vederea eficientizării intervențiilor pe drumuri, fluidizării transportului rutier, sporirii confortului și siguranței rutiere, acționând prompt în baza informațiilor raportate de utilizatorii rețelei de drumuri publice naționale prin intermediul aplicației menționate!

Astfel, sesizările din trafic privind starea și practicabilitatea drumurilor, circulația în condiții climaterice specifice pe arii izolate, eventuale riscuri de siguranță rutieră, obstacole, periodicitatea și locațiile accidentelor rutiere (inclusiv porțiuni de drum cu pericol ridicat de accidente), ambuteiajelor și a altor aspecte, vor contribui la intervenția imediată a echipelor mobile dislocate în teritoriu, cu scopul anticipării după caz remedierii deficiențelor sesizate!

Parteneriatul dat oferă posibilitatea schimbului bidirecțional de informații între Waze și ASD, ceea ce permite accesarea în timp real a rapoartelor și datelor statistice, sesizate de conducătorii auto în aplicație. Totodată, aceasta va permite stocarea centralizată a datelor din aplicația Waze în cadrul ASD, ceea ce va face posibil, de exemplu, analiza sectoarelor periculoase de drumuri în vederea monitorizării accidentelor, stabilirii cauzelor producerii acestora și întreprinderea măsurilor necesare.

Administrația de Stat a Drumurilor va contribui la îmbunătățirea calității hărții și a serviciilor Waze în Moldova, prin partajarea informațiilor cu privire la porțiuni de drumuri (după caz poduri) supuse reparațiilor cu eventuale drumuri de ocolire, drumuri închise, cu pericol ridicat de accidente, condiții climaterice regionale specifice, în vederea informării conducătorilor auto despre acestea.

Prin urmare, ASD îndeamnă utilizatorii aplicației să raporteze posibilele deficiențe sesizate pe drumurile publice naționale, în vederea soluționării acestora într-un timp cat mai restrâns!

Waze este o aplicație mobilă de navigație care aparține companiei Google, cu peste 140 milioane utilizatori la nivel global. În Republica Moldova, Waze este prezent de mai bine de 10 ani, timp în care a fost îndrăgit de zeci de mii de utilizatori pentru faptul că oferă trasee optimale pentru ocolirea ambuteiajelor sau atenționează despre eventuale pericole pe drumuri.

Cmentariile sunt închise