Încep lucrările de reparație a drumului R34 Hîncești-Leova-Cahul-Giurgiulești. Iată cine va pune asfaltul

0

Astăzi a fost semnat un contract important pentru infrastructura din Republica Moldova și anume reabilitarea drumului R34: Hîncești – Leova – Cahul – Giurgiulești, cu o lungime totală de 83 km, între Î.S. Administrația de Stat a Drumurilor și compania  OZKA Insaat A.Ș. din Turcia.

Reabilitarea acestui tronson este esențială pentru dezvoltarea economică a țării și va stimula investițiile, reduce costurile de operare ale vehiculelor, facilita circulația cetățenilor prin conexiunea dintre localități și ușura accesul la infrastructura socială.

Documentul a fost semnat de Administrația de Stat a Drumurilor și compania OZKA Insaat A.Ș. din Turcia. Ca urmare a procesului de evaluare, s-a decis adjudecarea Contractului de lucrări  în valoare totală de 28.607.136,38 euro pentru Lotul 1 și 27.888.132,03 euro pentru Lotul 2.

Potrivit Secretarului de Stat Mihail Lupașcu, proiectul prevede soluții moderne de reabilitare a segmentului de drum care va duce la un nivel sporit al siguranței rutiere, amenajarea adiacentă și va avea o durată lungă de exploatare în condiții favorabile pentru participanții la trafic.

Iar directorul interimar al Administrației de Stat a Drumurilor, Andrei Cuculescu, a menționat că timpul planificat pentru finalizarea lucrărilor este de 915 zile şi 365 zile pentru perioada de garanție!

Drumul R34 Leova – Hincesti // FOTO: casata.md

Drumul național R34 începe de la vest de Hîncești, unde se ramifică de pe drumul R33 prin Leova, Cantemir și Cahul spre Slobozia Mare, intersectând-se cu M3 în partea de nord a portului Giurgiulești. Acesta are o lungime de 167.6 km și străbate în direcția Sud, Sud-Vest până la Cantemir, de unde continuă până la sudul localității Slobozia Mare.

Acest contract este parte a Programului din Sectorul Drumurilor, iar suportul financiar pentru realizarea acestuia va fi asigurat de către Banca Europeană de Reconstrucții și Dezvoltare (BERD).

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

Numărătoare inversă! Din primăvară s-ar putea începe construcția de drumuri în valoare de circa $500 milioane

(foto) Atenţie, groapă periculoasă! Roţi a două maşini din capitală au fost deja distruse

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata