Interesantă mișcare! Marca auto Solaris a fost lansată în Federația Rusă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În urmă cu o lună, compania rusă Art-Finance (structura fostului șef al dealerului Avilon) a încheiat un acord pentru achiziționarea Hyundai Motor Manufacturing Rus LLC, inclusiv două fabrici auto Hyundai din Sankt Petersburg – cea principală din Kamenka și una suplimentară din Shushary (o fostă fabrică GM).

Și, acum câteva ore, compania AGR Automotive (fostă reprezentanță a concernului Volkswagen), parte a Art-Finance, a anunțat lansarea unui nou brand Solaris pe piața auto din Rusia. Astfel s-au confirmat o serie de zvonuri lansate anterior.

Solaris HS
Solaris HS

Sub această marcă Solaris nu se vor face mașini chinezești, ci… aceleași Hyundai și KIA care au fost produse la uzina din Kamenka până în 2022! Însă acum cu alte logouri și embleme, pentru că din punct de vedere formal nu au nicio legătură cu compania coreeană Hyundai.

Interesantă mișcare pentru păstrarea unui business, dar și pentru a evita sancțiunile internaționale pe capul coreenilor. Ar mai fi de notat că noul brand Solaris va fi promovat de Alexei Kalitsev. Este același om care a stat la cârma sucursalei ruse a Hyundai și a devenit recent directorul general al AGR Automotive.

De la bun început, patru modele vor fi disponibile sub marca Solaris, unele populare anterior, pentru care au fost inventate denumiri prescurtate, dar ”cunoscute”.

Sedanul Solaris HS este fostul Hyundai Solaris. Va fi oferit cu motoare natural aspirate de 1.4 (100 CP) sau 1.6 litri (123 CP). Cu o cutie mecanică sau automată în șase trepte. Și în patru niveluri de echipare – Active Plus, Comfort, Elegance și Sportline.

Al doilea model este crossoverul Solaris HC (Hyundai Creta). El a moștenit motoarele pe benzină cu aspirație naturală de 1.6 (123 CP) și 2.0 litri (150 CP), care pot fi combinate cu aceleași cutii de viteze. În funcție de motor e valabilă tracțiune față sau integrală. Echipările disponibile vor fi Classic, Family, Lifestyle și N-Line.

Alte două modele sunt Solaris KRS sedan (KIA Rio Sedan) și Solaris KRX hatchback (KIA Rio X). Ambele au un motor de 1.6 litri (123 CP), iar unul de 1.4 litri (100 CP) îl mai poate avea doar KRX.

Sedanul este disponibil în variantele de echipare Classic, Comfort și Prestige. Solaris KRX oferă cinci niveluri de echipare: Comfort, Luxe, Style, Prestige și Premium.

AGR va vinde mașini Solaris prin intermediul rețelei sale de dealeri. Toate vor avea o garanție de trei ani sau 100.000 de km. Prețurile nu au fost încă anunțate.

Potrivit informațiilor neoficiale, stocul de kituri de asamblare din fosta fabrică Hyundai din Kamenka este suficient pentru a produce aproximativ 70.000 de mașini. Fabrica are deja formată o echipă de aproximativ 800 de angajați. Operează un ciclu complet de producție, inclusiv ștanțarea, sudarea și vopsirea caroseriei.

Cmentariile sunt închise