Am intrat în 2017. Ai trei luni de zile la dispoziţie pentru ca să îţi vămuieşti maşina cu 70% reducere

0

În perioada 1 ianuarie – 1 aprilie 2017, moldovenii care deţin automobile înmatriculate în străinătate şi vor dori să le lase permanent în ţară, au acum posibilitatea să le vămuiască cu o reducere de 70 la sută.

Aici menţionăm un lucru important, proprietarii maşinilor care vor putea beneficia de o astfel de ofertă sunt cei care le-au adus în ţară până la 1 noiembrie 2016!

FOTO: tvrnews.ro

Prin urmare, pentru plasarea în regim vamal de import a unităților de transport respective vor fi solicitate următoarele acte:

– paşaportul tehnic al mijlocului de transport;
– documentul care confirmă dreptul de proprietate (contractul de vânzare-cumpărare, actul de donaţie, procura sau altele);
– certificatul care atestă achitarea taxei pentru folosirea drumurilor (vinieta), cu excepția mijloacelor de transport auto cu plăcuţe cu număr de înmatriculare din unităţile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului şi municipiul Bender.

Vezi într-un reportaj video realizat de noi mai multe detalii despre vămuirea cu reducere, oferite de reprezentanţi oficiali ai Serviciului Vamal şi Întreprinderii de Stat “Registru”:

Iată şi lista posturilor vamale unde poate fi efectuată vămuirea unităților de transport în condițiile noii legi

Vezi şi: Exclusiv: Accizele de import la mașini ar putea fi micșorate!

0 comentarii
 1. 111 spune

  daca stie cineva cum e posibil de scos masina de la evidenta din tara unde este inmatriculata,scrieti va rog.

 2. Viorel spune

  Vreau sa aflu care este procedura de vamuire si inmatriculare a autoturismelor cu volanul pe partea dreapta?

 3. Gtania spune

  si eu am aceeasi intrebare de scoatere de la evidenta din alta tra, practic cum e procedura? Ma intereseaza scoaterea de la evidenta din Romania; Va rog rasundeti

 4. 999 spune

  din cite stiu acele cu volan pe dreapta la fel se permite de vamuit,insa se inmatriculeaza dupa ce este schimbat volanul pe stinga/

 5. Alex spune

  Am autoturism inregistrat in Transnistria. De unde sa iau acest document care a fost prezentat la vamuire , daca toate actele au ramas la autoritatile din pmr?

 6. Adrian spune

  Salutare! In cazul in care circul in MD cu auto cu nr romanesti dar am si cetatenie RO inclusiv permis RO mi se aplica si mie regula ca ai dreptul sa tii masina in tara maxim 180 zile in decurs de 1 an? Pentru ca din spusele directorului adjuct al serviciului vamal (minutul 4:19 din filmuletul de mai sus), aceste persoane au dreptul de circulatie de maxim 3 ani pe teritoriul MD.
  Multumesc!

 7. Denis spune

  Am fost astazi pe la biroul vamal de linga gradina Botanica, era o multime de oameni, toti ca si mine aveau intrebari insa nimeni nu ne-a putut raspunde la ele. Majoritatea aveau urmatoarele intrebari:
  1. Cind trebuie de scos de la evidenta masina, daca o scot innainte de vamuire cum demostrez vamei ca masina a fost in tara, deoarece la scoaterea de la evidenta numerele de inmatriculare si pasaportul tehnic se retrag.
  2. Daca scot de la evidenta, mi se retrag numerele, cum demonstrez ca vinieta a foat ptmasina mea cind ea nu mai are numere.
  3. Pasaportul tehnic, pt Bg se retrage la scoaterea de la evidenta, insa ai nostri au pasaportul tehnic in lista actelor necesare.

  Nici la una din intrebari nu am gasit raspuns, vamistii erau inchisi intr-un birou si cit am stat acolo vreo 30min, nimeni nu a intrat la ei. Din spusele oamenilor la acea ora nimeni nu devamase cu success.

  Mai pe scurt ca in Moldova, legea este insa cum poate fi aplicata nimeni nu a dat explicatii

 8. Cezar spune

  De un an lupt pentru a vamui masina inmatriculata in Italia. Italia nu scoate de la evidenta pana nu e inmatriculata in tara de export non-UE sau minim vamuita.
  Oare Serviciul Vamal nu poate vamui si apoi proprietarul sa scoata radieze, ca apoi sa inmatriculeze in MD?
  Lege de uns ochii. Achit si 100% vamuirea numai sa permita asta.

  Dupa cum am vazut in reportaje toti cu masini italiene au aceeasi problema. Cum de procedat cand autoritatile italiene refuza sa radieze pana nu e vamuita/inmatriculata masina in MD?

 9. vlad spune

  Actele necesare pentru scoaterea de la evidenta din Romania:
  Certificatul de înmatriculare;
  Plăcuţele cu numărul de înmatriculare;
  Cartea de identitate a vehiculului în original şi copie;
  Documentul care atestă exportul vehiculului (document vamal românesc de export / document străin vamal de import / document de înmatriculare în străinătate / sau alte înscrisuri oficiale străine din care rezultă exportul sau înmatricularea în străinătate);

  Se poate da curs radierii şi fără Cartea de Identitate a vehiculului, certificatul de înmatriculare şi plăci dacă se face dovada că acestea au fost reţinute de autorităţile străine la înmatriculare;

  Acum nu poti faci nici inmatriculare nici sa scoti de la evidenta masina.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata