De ce INP nu își recunoaște vina în accidentul de la Peresecina

Inspectoratul Naţional de Patrulare a reacţionat prompt la imaginile video cu o situaţie care s-a întâmplat ieri pe drumul central din localitatea Peresecina, raionul Orhei.

Într-un comunicat de presă instituţia scrie că manevra maşinii de patrulare a fost efectuată conform normelor şi astfel dă de înţeles că nu poartă vină în producerea accidentului rutier care a urmat după doar câteva clipe.

Iată ce declară INP:

“Cu referire la imaginile video apărute pe rețelele de socializare, legate de accidentul rutier produs în localitatea Peresecina, raionul Orhei, la 22 octombrie curent, Inspectoratul Național de Patrulare vine cu o precizare în acest sens.

Menționăm că în timp ce angajații INP erau implicați în serviciul de patrulare rutieră, cu girofarul în funcțiune, au sesizat o încălcare a RCR a unui autovehicul de marcă Toyota Avensis şi imediat au intervenit la stoparea și identificarea șoferului.

Astfel, automobilul de serviciu a efectuat întoarcerea peste linia continuă dublă, semnalizând din timp manevra și asigurându-se. La rândul său, autovehiculul de marcă Toyota Corolla (de pe bordul căruia au și fost scoase imaginile), care se deplasa în spatele echipajului, a oprit. Imediat, din partea dreaptă a acestuia, un alt autoturism de marcă SEAT, pentru a evita impactul cu mașina din față, a schimbat brusc direcția de deplasare spre dreapta, în rezultat ciocnindu-se lateral cu un autocamion DAF, care se deplasa pe banda extremă dreapta de circulație.

Sesizând faptul producerii accidentului rutier, inspectorii au revenit la fața locului și s-au asigurat că nu sunt victime. Ulterior au solicitat intervenția grupei de documentare a accidentelor rutiere din cadrul IP Orhei.

Precizăm că pe cazul dat a fost pornit un proces contravenţional, cauza producerii accidentului fiind devierea de la direcţia de deplasare de către conducătorul autoturismului SEAT”.

Poţi vedea momentele sus menţionate aici: (video) Accident la Peresecina, imediat după ce un echipaj INP s-a întors peste linia dublă continuă

Cmentariile sunt închise