Jaguar a prezentat în secret mai multe modele noi juraţilor concursului WCOTY

0

După o victorie triplă fără precedent în cadrul ediţiei 2019 a concursului World Car Awards cu noul I-PACE, Jaguar a decis să deschidă ușile înalt securizate ale studiourilor de design din Coventry, precum şi ale altor clădiri, pentru a putea fi văzute pe “furiş” modelele care vor apărea în 2020 şi ulterior.

De această oportunitate unică au avut parte juraţii concursului, care deja din septembrie vor anunţa lista modelelor nominalizate pentru ediţia anului 2020.

“Echipa care s-a ocupat de I-PACE a produs un vehicul proiectat și construit în consecință, folosind libertatea noii tehnologii pur-electrice. Decizia organizației World Car Awards de a acorda acestui model 100% electric un trofeu fără precedent demonstrează că suntem pe calea corectă către atingerea scopului Destination Zero – o lume a emisiilor zero, a accidentelor zero și a congestionării zero”, a declarat Ralph Speth, şeful Jaguar, la debutul evenimentului.

În ciuda acestor obiective extrem de ambițioase pentru viitorul pe termen lung, Jaguar nu își întoarce imediat spatele cumpărătorilor care preferă energia provenită de la motoarele diesel sau pe benzină. Cu toate acestea, în anii următori compania va pune accent principal pe vehicule electrificate sau complet electrice, proiectate și construite în mare parte în Marea Britanie, cu agregate şi baterii la fel asamblate local.

O altă promisiune făcută este că vor exista “opțiuni electrificate” pentru toate modelele noi Jaguar din 2020.

“Ne fiind mulţumită” din câte se pare cu această triplă victorie, Jaguar este “înfometat” după mai multe trofee World Car Awards pe care speră să le cucerească şi în 2020. Din acest motiv, compania a făcut un pas extrem de neobișnuit – de a permite unor oameni din afară de a fi printre primii din lume care pot vedea nişte maşini ale viitorului.

Se menţionează că printre automobilele prezentate au fost cele care vor înlocui modelele XE şi F-TYPE, SUV-ul nou-nouţ J-PACE, dar şi modelul emblematic de top, noul şi complet electric Jaguar XJ. Mai mult, s-a discutat intensiv şi despre alţi doi “bebeluşi Jaguar”, posibil numiţi A-PACE sau B-PACE, care vor fi accesibili şi nu se exclude faptul că vor fi capabili să concureze pentru premiul Maşina Urbană a Anului 2020.

Într-un final, şeful Jaguar a ţinut să menţioneze că producătorul auto la cârma căruia stă, alături de Land Rover, nu sunt de vânzare şi nu vor fi cumpărate de nici un alt grup auto de pe piaţă.

Vezi şi: Jaguar Land Rover anunţă acceleraţia procesului de electrificare. Noul XJ şi noua platformă MLA, în prim plan

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata