Joia reducerilor în Moldova! Atât benzina 95, cât şi motorina, se ieftinesc

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Joi, 8 septembrie, atât preţul plafon al benzinei 95, cât şi cel al motorinei standard, va fi mai mic! Posesorii de autovehicule cu motoare pe benzină vor putea procura din staţiile dintre Prut şi Nistru un litru în schimbul a 24.70 lei, nu mai mult.

Există şi o veste bună pentru consumatorii de motorină. Preţul acestui carburant din nou înregistrează o scădere şi se ieftinește cu 13 bani.

Amintim că Platforma eCarburanţi permite identificarea staţiilor care comercializează cea mai ieftină benzină, motorină şi GPL din ţară, deci se pot găsi carburanţi la preţuri mai reduse decât cele plafon! Acum platforma există şi sub formă de aplicaţie mobilă!

Jucătorii de pe piaţa produselor petroliere din Republica Moldova, care au reţele de staţii de alimentare, nu au voie să afişeze la panou preţuri mai mari decât cele plafon stabilite de ANRE pentru principalele tipuri. Însă după posibilitate şi dorinţă ei pot vinde carburanții fie la acelaşi preţ, cel maximal calculat de ANRE, fie la unele mai mici.

Iată cum se formează preţurile la nivel internaţional:

Influența cotațiilor Brent și Platts asupra prețurilor la carburanți în Republica Moldova

Explicaţie: De ce este utilizată media Platts pentru ultimele 14 zile în stabilirea preţurilor la carburanţi

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata